Idén is útjára indul a Szeretetcsoki csokigyűjtő akció

Ebben az évben is bárki bekapcsolódhat az ünnepi jótékonykodásba, hisz idén is a Szeretetcsoki csokigyűjtő akció keretében kórházakban fekvő gyerekeknek gyűjt édességet a Mátrix Közhasznú Alapítvány.
Vass Imre

2022. október 25. 12:47

Idén is útjára indul a Szeretetcsoki csokigyűjtő akció

Az Alapítvány szervezésében évek óta látogatják a kórházak gyermekosztályain fekvő gyerekeket a mesedoktorok. Az is hagyomány, hogy karácsonykor csokoládét gyűjtenek a kicsiknek. Mesedoktorok „Szeretetcsoki” csokoládé gyűjtő akcióját idén is meghirdették, óvodai csoportok, általános iskolai osztályok és középiskolás csapatok részvételére számít az alapítvány. 

 

A jelentkező csoportok az összegyűjtött csokikkal az alapítvány fontos gyermek és családvédelmi tevékenységét segítik.

 

A legtöbb csokit beküldő csoportokat értékes díjakkal megjutalmazzák majd. Természetesen cégek, családok is részesei lehetnek a jótetteknek, melyről részletes tájékoztatót itt olvashatnak.

 

Rácz Anett, az alapítvány elnöke elmondta, évtizedes múltra tekint vissza az ország első jótékonysági csokigyűjtő programja, mely a tehetősebbek áldozatáról, illetve a rászorulók támogatásáról szól, de egyben megmutatja a közösség erejét is. Évente egyre több céges csapat, iskola, óvoda, baráti csoport kapcsolódik be a csoki gyűjtésbe, így több tízezer csoki kerülhet be a Mátrix Közhasznú Alapítvány jótékonysági Szeretetcsoki raktárába. 

 

A jótékonysági gyűjtések célja a beérkező adományok mellett az is, hogy a társadalom tagjait segítsék rávezetni arra, milyen fontos az egymásra figyelés. Apró tettekkel óriási eredmények érhetők el, például egy odafigyelőbb társadalom is kialakulhat – tette hozzá.