Idén is megnyitják a szabadstrandot a Laposon

Ingyenes marad a kultikus tiszai szabadstrand – jelentette be Mihálik Edvin zöld fejlesztésekért felelős tanácsnok Szegeden.
Cservenák Zoltán

2022. április 02. 09:21

Idén is megnyitják a szabadstrandot a Laposon

Tavaly a szegediek és környékben élők nagy megelégedésére évtizedes kallódás után megnyitott a Lapos, Szeged belvárosi szabadstrandja. A nyitás feltétele volt a területet kezelő Alsó-Tisza Vidéki Vízügyi Igazgatóság segítsége, amit meg is kapott az önkormányzat és a strandot működtető Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont.

 

Mihálik Edvin zöld tanácsnok pénteken jelentette be a Facebook-oldalán, hogy idén is megnyílik a Lapos. Mihálik azt írta:

 

„Az ilyen borongós napokon esik a legjobban felidézni a napsütéses nyári emlékeket. Akik már alig várják a jó időt, azoknak van egy remek hírem: idén is nyitva lesz a Lapos, Szeged kedvenc szabadstrandja, amit a kezdeményezésemre újítottunk föl tavaly. Júniustól megint ingyenesen elérhető lesz minden kikapcsolódni vágyó szegedinek”.

 

 

A beruházás tavaly tavasztól nyárig tartott, a Lapos átépítése és valódi vízparti stranddá fejlesztése 30 millió forintba került. A területet közművesítették, konténer wc-ket, zuhanyzókat és öltözőket alakítottak ki, szemétgyűjtőket és bójasorokat telepítettek, hogy mindenki kulturált körülmények között pihenhessen a vízparton.

 

 

245 méter vízvezetéket, 265 méter csatornát, 280 méter áram kábelt építettek be. Több, mint 2000 köbméter földet mozgattak meg, két betonoszlopot is kiraktak a partra és egy 3,5 méter mély nyomott szennyvíz akna is elkészült.

 

A tavalyi visszajelzések jók voltak, a szegedieknek nagyon bejött a megújult Lapos, ami idén is várja a fürdőzőket.