Idén is meghirdették az országos természetismereti versenyt iskolásoknak

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület a madarak és fák napja alkalmából újra meghirdeti országos természetismereti versenyét az általános iskola felső tagozatos tanulói számára.
Vass Imre

2023. február 06. 17:29

Idén is meghirdették az országos természetismereti versenyt iskolásoknak

Az országos verseny célja, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítson azoknak a természet iránt érdeklődő tanulóknak, akik az iskolai órákon, szakkörökön, erdei iskolákban és természetjárás során szerzett tudásukat szeretnék összemérni az ország más részein élő diákokkal - olvasható a szervezet hétfői közleményében.

 

Az elmúlt években a világjárvány miatt elmaradt a 27 éves hagyományokkal rendelkező verseny, de idén újra várják a 10-14 éves tanulókból álló három fős csapatok jelentkezését március 10-ig.

 

A területi fordulókat március 31-én rendezik, ezeken iskolánként egy csapat vehet részt. A területi fordulókon első helyezést elérő csapatok jutnak tovább az országos döntőbe, amelyet Budapesten rendeznek meg május 12-én. A részletes kiírásról és a versenyfordulók tematikájáról az MME oldalán lehet tájékozódni.

 

A madarak és fák napját először Chernel István ornitológus szervezte meg 1902-ben. Az azóta minden év május 10-én ünnepelt jeles nap célja, hogy felhívja a társadalom, különösen az ifjúság figyelmét az őket körülvevő élővilágra és a természetvédelem fontosságára.

Címlapon

mutasd mind