Idén is kiosztják a Szent-Györgyi Albert-díjakat: már lehet szavazni a szegedi orvosokra is

Ötödik alkalommal adja át idén a Goodwill Pharma az Egészségért Közhasznú Alapítvány a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat. Bárki egy személyes történet megírásával jelölhetett orvost az elismerésre. Szavazni március 20-ig lehet, többek között ötven szegedi orvos is található a listán.
Rafai Gábor

2023. február 22. 10:50

Idén is kiosztják a Szent-Györgyi Albert-díjakat: már lehet szavazni a szegedi
orvosokra is

A Goodwill Pharma az Egészségért Közhasznú Alapítvány díjaira olyan szakembereket lehetett jelölni, akik cselekedetükkel megmentették betegük életét, vagy a mindennapi orvosi munkájuk során olyan elhivatottsággal praktizálnak, melyben rendkívüli odaadással, tudományos igényességgel és humanitárius szemlélettel segítenek a hozzájuk fordulókon.

 

A jelölt orvosok közül azokra lehet szavazni, akik nem utasították vissza a szavazáson történő részvételt.

 

A közönség jelölései és szavazatai alapján

  • három orvos Kelet-Magyarországról (Dunától keletre),
  • három orvos Nyugat-Magyarországról (Dunától nyugatra),
  • egy orvos Budapestről

veheti majd át a díjat, amelynek értéke egyenként ötszázezer forint.

 

Szegedről ötven, a SZTE kiskunhalasi oktatókórházából pedig huszonöt – Szegedhez több szállal is kötődő – orvost számoltunk meg a listán.

 

A jelöltek között van klinikus, háziorvos, fogorvos és kutatóorvos is, szakmájukat illetően is nagyon széles a skála: a sebésztől, az urológusig, a gasztroenterológustól a belgyógyászig terjed a skála, de jelöltek szülész-nőgyógyászt, neurológust és szájsebészt is.

 

A szavazatokat március 20-ig lehet leadni. 

Egy e-mail-címről egy voksot fogadnak.

 

A közönségdíjak mellett idén is kiosztják a Goodwill Pharma különdíját is, melyet minden évben olyan fiatal orvosnak ítéli oda a zsűri, akinek munkássága a hazai orvos szakma elismerése mellett külföldön is követendő példaként szolgál, vagy olyan külföldön már alkalmazott tudást, technikát, eljárást honosít meg hazánkban is, amellyel a magyarországi orvostársadalom lehetőségeit gyarapítja. 

 

A Goodwill Pharma Életmű díjat pedig minden évben olyan orvosnak ítéli oda a zsűri, aki rendkívüli odaadással, tudományos igényességgel és humanitárius szemlélettel viseltetik a páciensei iránt és Szent-Györgyi Alberthez hasonlóan inspirálja és tanítja a környezetében dolgozó fiatalabb orvosokat. 

 

A díjátadó ünnepséget várhatóan április 12-én rendezik meg Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében.