Idén is keresik Szeged legmenőbb tanárát a középiskolások

Második alkalommal hirdetik meg a Középiskolások Hete (Kö7) szervezői a Szeged Legmenőbb Tanára versengést. A jelölést a Kö7 űrlapon lehet leadni február közepéig.

2020. február 07. 16:13

Idén is keresik Szeged legmenőbb tanárát a középiskolások

Középiskolások Hete a Szegedhez kötődő fiatalok éves kulturális eseménye. Az 1990-es évek Középiskolás Művészeti Heteit újraélesztő programsorozat célja a találkozás és a szereplési lehetőség biztosítása fiúknak és lányoknak, fiatalabbaknak és idősebbeknek, kezdőknek és haladóknak.

Az idei Kö7 témájának a környezettudatos életmódot és a fenntartható fejlődést választották a szervezők. A programhét minden napján más módszerekkel járják körbe a témát, és a Középiskolás Vetélkedő állomásain is ezzel kapcsolatos feladatokat oldanak majd meg a résztvevő csapatok.

Tavaly nagy sikert aratott az a kiírás, melyben Szeged legmenőbb középiskolai tanárát lehetett jelölni, majd online szavazás útján megválasztani.

A jelölést február közepéig tehetik meg a diákok a Kö7 honlapján. 

A versenyt vállaló tanárokra a Kö7 online felületein lehet szavazni a 2020. március 16-án esedékes nyitóeseményig. Azt követően már csak személyesen lehet leadni a szavazatokat a három döntősre – a hét témájához illeszkedően – újrahasznált faanyagból készült gyűjtődobozba dobott műanyag kupakokkal.

Az összegyűjtött kupakokat a programhetet követően a szervezők egy sérült fiatalokkal foglalkozó szervezethez juttatják el.

Tavaly a Deák Ferenc Gimnázium tanára, Paja László nyerte a szavazást, aki az eredményhirdetést követően nyilatkozott az iskola internetes újságjának. Ebben többek között a következőket mondta:

„Egy nagyon furcsa kettős érzés van bennem, eleve az is, hogy jelöltek, meg az is, hogy óriási mennyiségű szavazat jött össze mindenhonnan, még Skóciából meg Ausztriából is érkezett a megosztásoknak köszönhetően. Nagyon, nagyon megtisztelő, de egy kicsit furcsán érzem azért magam, hiszen rengeteg kolléga megérdemelné ezt a díjat, ezért úgy gondolom, hogy elég szerencsés vagyok, hogy ez így alakult.”

Paja Lászlóval beszélgetés is készült, íme:

Sz. Gy.