Idén is elmarad a Sziget

Európa egyik legjelentősebb fesztiválja, Magyarország legfontosabb turisztikai rendezvénye 2022-re nagy visszatérést tervez.

2021. május 06. 15:20

Idén is elmarad a Sziget

A járványhelyzet által okozott bizonytalanságok miatt a tavalyihoz hasonlóan idén sem lesz Sziget fesztivál Budapesten.

„Sajnos lejárt az idő, döntenünk kellett az idei Szigetről. Szomorú szívvel, de felmérve a felelősségünket, látva a bizonytalanságok sokaságát, akár az utazás, a szállások, a vendéglátás és a védettségi igazolások hazai és nemzetközi szerepe terén, arra az elhatározásra jutottunk, hogy mostantól inkább a jövő évi Szigetre készülünk”

– idézi Kádár Tamást, a fesztivál főszervezőjét a csütörtöki közlemény.

Azt is írják, hogy a szervezők 2022-ben a hosszú szünet után nagy visszatérésre készülnek, ehhez méltó programokkal, rendezvényekkel.

Kádár Tamás elmondta, hogy

a két fesztiválmentes év a szervezők, a rendezvényekhez kapcsolódó cégek és dolgozók életét nagyon megnehezítette, az iparág rengeteg szereplőjét, a zenészektől a vendéglátósokon át a technikai alvállalkozókig szinte ellehetetlenítette.

A világjárvány miatt a nagy koncerteket és fesztiválokat sorra mondják le szerte Európában, valamint a nagyobb nemzetközi turnék is javarészt elmaradnak idén nyáron.

Az ország két másik nagy zenei fesztiválját, a soproni Telekom VOLT-ot és zamárdi Balaton Soundot sem rendezik meg idén, ezek szervezői már március közepén bejelentették ezt. A napokban pedig a közepes méretű fesztiválok közül a székesfehérvári Fezen szervezői jelentették be, hogy idén elmarad a buli. Közben a Szegedi Ifjúsági Napok szervezői egyelőre még bíznak abban, hogy a szokásos időpontban, augusztus végén meg tudják tartani a fesztivált. Erről bővebben az alábbi cikkben írtunk.

(Nyitókép: Sziget Fesztivál)