Idén is együtt futottak és kerekeztek a szegediek a Gyermekklinikáért: közel kétmillió forint gyűlt össze

Szombaton már ötödik alkalommal ülhettek kerékpárra, futhattak és sétálhattak azok a szegediek, akik részt vettek a Gyermekklinika javára szervezett Kétlábon vagy kétkeréken a Városért Sportegyesület sporteseményén. A jótékonysági akció végére egymillió 817 ezer 704 forint gyűlt össze.
Rafai Gábor

2022. szeptember 03. 17:10

Idén is együtt
futottak és kerekeztek a szegediek a Gyermekklinikáért: közel kétmillió forint
gyűlt össze

Százak döntöttek úgy szombaton, hogy sportcipőt húznak vagy kerékpárra ülnek, és teljesítik a hat vagy tizenkét kilométeres futást, a négy kilométeres sétát, vagy a huszonhat és fél kilométeres kerékpáros túrát, amelyek sorban egymás után rajtoltak el szombaton délelőtt 10 órakor az Újszegedi Partfürdőről.

 

 

– Öt évvel ezelőtt, amikor útjára indult a kezdeményezés, száz-százötvenen jöttek el, tavaly pedig már közel ezren csatlakoztak az akcióhoz – mondta a főszervező, Jakab Gusztáv, akitől azt is megtudtuk, már előzetesen is több százezer forint gyűlt össze. Sokan vannak, kik nem tudtak eljönni a szombati eseményre, ezért távolról igyekeztek segíteni. 

 

A jótékonysági sportesemény ötletgazdája azt is elárulta, a legnagyobb egy összegben utalt adomány az idén egy deszki vállalkozótól jött, ő 300 ezer forintot utalt át az alapítvány számlájára, emellett rengeteg kisebb hozzájárulás is érkezett már.

 

 

– Nincs egyelőre konkrét, előre meghatározott cél, hogy mire gyűjtünk. Ha tudjuk a pontos összeget, felvesszük a kapcsolatot a gyermeksebészettel, és a befolyt össze ismeretében ők mondják majd meg, mi az, amire a most legnagyobb szükségük van. Egy biztos, a nevezési díjakból befolyt összeget idén is teljes egészében orvosi eszközök vásárlásra fogjuk fordítani – mondta el a start előtt Jakab Gusztáv.

 

 

Az eseményen Kovács Tamás, a klinika gyermeksebészeti osztályának vezetője elmondta, Jakab Gusztáv nemcsak ezzel az akcióval segíti a klinikát, hanem egész évben adományokat visz számukra, vagy ha valamilyen szakemberre van szükségük, akkor abban is segít.

 

Az idén először sok kísérőprogramot is szerveztek a gyerekeknek: csillámtetoválással, óriás golyóvezetővel, kreatív gyereksarokkal és mini golffal várták a családokat. 

 

Újdonság volt az is, hogy a verseny végén kétszázötven adag halászlével vendégelték meg az egészségügyi dolgozókat.