HVG: nem elégedett a neki felajánlott kormányzati szereppel Lázár János

A HVG információi szerint Lázár nem tartja elég fajsúlyosnak a neki szánt feladatot, vagyis Paks II. megépítésének menedzselését.
Kékes Viktória

2022. május 12. 10:15

HVG: nem elégedett a neki felajánlott kormányzati szereppel Lázár János

„Alakulunk” címmel Orbán Viktor tegnap egy Facebook posztban tudatta, hogy hamarosan befejeződnek az egyeztetések leendő kormánya tagjaival. 

Fotó: Facebook

A csatolt képen egy régi/új arc, Lázár János egykori kancelláriaminiszter is feltűnt (sőt, ő is megosztotta a képet saját oldalán), aki áprilisban simán legyőzte Márki-Zay Pétert Hódmezővásárhelyen, s ezzel - a jelek szerint - elérte, hogy négy év kényszerpihenő után visszatérhessen a nagypolitikába. 

 

Lázárt 2018-ban „tette ki” Orbán Viktor a kormányból. Mellőzését egy 2020-as interjúban azzal indokolta, hogy a miniszterelnök elhitte „rivális párttársai” pletykáját, miszerint Simicska Lajos pénzéből Orbán megdöntésére készül. Ezt a mai napig tagadja. Különösen fájó pont lehet a számára, hogy egyik legnagyobb pártbéli riválisa, Rogán Antal a jelek szerint még fontosabb és nagyobb hatalommal járó szerepet kap az V. Orbán-kormányban, a hírek szerint az összes titkosszolgálat az ő irányítása alá kerül.

 

Arról már közvetlenül a választási győzelem után lehetett hallani, hogy Lázár ismét az Orbán-kormány tagja lesz, sőt, olyan hírek is felröppentek, hogy egy nagyon komoly, összetett feladatokkal – agráriumi, élelmiszeripari fejlesztésekkel, kiskereskedelemmel – foglalkozó tárcát hoznak létre számára. 

 

A HVG azonban úgy értesült, ebből nem lesz semmi. Helyette be kell érnie Paks II. felügyeletével - ennek felelőse ezidáig Süli János volt -, amivel Lázár egyáltalán nem elégedett, nem tartja elég fajsúlyos feladatnak.