HVG: Lázár János nyitott kapukat dönget Continental-ügyben

A makói országgyűlési képviselő vagy nem tudott arról, hogy a kormány már tárgyal a Continentallal a makói gumigyárbeli kirúgások miatt, vagy nem érdekelte, és úgy „büdösfillérezett”.

2021. október 22. 09:33

HVG: Lázár János nyitott kapukat dönget Continental-ügyben

Lázár János felrakott egy videót a Facebook-oldalára, amiben azt mondja, hogy „egy büdös fillért” sem kellene adni a Continentalnak, mivel a bőséges állami támogatás ellenére most embereket rúgnak ki. Más kérdés, hogy Lázár János odaállhatna a Napfényfürdőhöz is, mivel Orbán Viktor felcsúti jóbarátja, Mészáros Lőrinc százakat rúgott ki a Hunguest-szállodalánc hoteljeiből, miután eltette a sokmilliárdos covid-támogatást.

Másik olvasatban, teljesen érthető Lázár János „kiakadása”, hiszen a választókerületében, a Hódmezővásárhely–Makó tengelyen kellene valahogy legyőznie Márki-Zay Pétert a jövő áprilisi országgyűlési képviselő-választáson, és nagyon rosszul mutatna, ha kiderülne az egykori miniszterről, hogy nagyjából semennyire nem potens országgyűlési képviselőként még Makón sem.

Lázárnak az mindenképp felér egy lórúgással, hogy a HVG kiderítette: a kormány már tárgyal a multinacionális céggel, így az egykori miniszter videója lényegében fölösleges feszültségszítással ér föl a felek között. A lap szerint a Continental ugyanis kész visszafizetni az állami támogatás arányos részét, mivel nem tudja a vállalt létszámot foglalkoztatni.

Lázár János tehát nyitott kapukat döngetett, ami országgyűlési képviselői pozícióját tekintve több mint meglepő.

A Continental azt közölte a HVG-vel, hogy a 2016-ban kapott támogatás feltételeit 2018-ig tudták teljesíteni, de a 2018 óta tartó válság miatt ezt már nem tudják vállalni. A Szeged Televízió tudta meg először, hogy az eddig elküldött 90 dolgozón felül idén még 140-et küldhetnek el Makón. Az már Lázár videójából derült ki, hogy jövőre akár 300-at is elküldhetnek.