Huxit Párt: tematikus ellenzékcserén dolgozik Orbán Viktor – Cservenák Zoltán jegyzete

Nagy tételben mernék fogadni arra, hogy a fideszes lejáratógépezet nem fordul rá Volner János unióellenes pártjára.
Cservenák Zoltán

2022. május 09. 19:50

Huxit Párt: tematikus ellenzékcserén dolgozik Orbán Viktor – Cservenák Zoltán jegyzete

Volner János, akit még jobbikos korában a Fidesz bulvármédiája alaposan lebuktatott, mert az állításuk szerint nem a feleségével bujkált a bokrok között, és aki annyira megijedt a lejáratógépezettől, hogy az elmúlt években számtalanszor Orbán Viktornak és a Fidesznek kedvesen „viselkedett” a parlamentben, most az unióból való kilépést támogató magyarokat gyűjtené egy pártba.

 

Huxit Párt – így nevezi át a nagyjából senkit nem érdeklő Volner Pártot Volner János, a korábbi jobbikos exalelnök, exmihazánkos és exhonatya, akire a Fidesz és főnöke, Orbán Viktor bármikor számíthatott az elmúlt években. Ha kellett, Volner kezdeményezte a választójogi törvény módosítását, megnehezítette az ellenzéki pártok indulását a választásokon, Soros-bérencezte a Jobbikot, és ő nyújtotta be azt a törvényjavaslatot, ami lehetővé tette, hogy homofób népszavazással melegítsék be a fideszes szavazótábort az országgyűlési választásokra, egyszerre megtartva a két voksolást.

 

Volner tehát irányt váltott és „megtért”, Orbán Viktor felé fordult, ezért neki (is) „meg lett bocsájtva”, ahogy az a bizonyos Csetneki mondja Pelikánnak a Tanúban.

 

 

Nem kérdés, a Huxit Párttal Orbán Viktor és kommunikációs stábja nem csupán teszteli, méri a magyarokat, mit szólnának a Huxithoz, az unióból való kilépéshez, sokkal fontosabb, hogy ismét kiderült: Orbánék topikokban, témákban és az ellenzék saját képükre formálásában gondolkodnak. Elég csak a Mi Hazánk közmédiás szerepeltetéseire és a megnemtámadására gondolni. A választási kampányban ez a „bokorbajárás” is kiderült, a szerelemnek akkor is látható jelei vannak, ha a Fidesz és a Mi Hazánk hivatalosan nem kötött házasságot. Máskülönben mennyire lenne életszerű, hogy a Fidesz szó nélkül végignézi egy oltásellenes, covid-diktatúrával kampányoló párt bejutását az országgyűlésbe, ha nem pont ez a célja?

 

Nincs, nem lesz ez másként a Huxit Párttal sem. Volner vasárnap jelentette be a pártja nevét és célját, de a fideszes lejáratógépezet azóta is szunnyad. Észre sem vették.

 

Orbán Viktor és vele együtt a Habony–Rogán-tandem úgy kívánja lecserélni a magát lassacskán teljesen kicsináló ellenzékét, hogy közben „megcsinálják” és „meg is szülik” maguknak a saját, új ellenzéküket, így hígítva azt az ellenzéki összefogást, ami már a választások estéjén elillant. Az oltásellenes szélső–szélsőjobboldali topikot megkapta a Mi Hazánk, a Huxitot megkapja most Volner János, aki bizonyára elvégzi majd a rábízott piszkos munkát, ha eljön az ideje.  

 

Mi maradt? A szisztematikusan baloldalizott, komcsizott, idegenszívűséggel és háborúpártisággal vádolt Európa-párti ellenzék, ami jelenleg annyira veszélyes Orbánékra, mint Leó a Leó és Fredből. Fiatalabbaknak segítek, semennyire.

 

(Nyitóképünket a Leo és Fred: Az elefánt foga című magyar animációs filmből kölcsönöztük)