Hűtlen kezelésről, családtagokkal kötött szerződésekről és a Fidesz biztos győzelméről beszél az Orbán-kormány romaügyi biztosa

Egy hete közöl részleteket Sztojka Attila és a Fideszhez közelálló roma vezetők megbeszéléséből a Népszava.
Cservenák Zoltán

2022. január 12. 11:50

Hűtlen kezelésről, családtagokkal kötött szerződésekről és a Fidesz biztos győzelméről beszél az Orbán-kormány romaügyi biztosa

A lap azt írta, a három és fél órás felvételen hallható, ahogy Sztojka Attila, a Belügyminisztérium társadalmi esélyteremtési főigazgatója arról beszél, hogy azok a roma vezetők, akik egy lépést tesznek a Fidesz-kormány felé, azok felé a Fidesz ötöt tesz majd. De a főigazgató azt is mondta a Népszava szerint, hogy azért nyertek eddig, mert mert benne vannak a kormányhoz köthető körökben.

 

„»Tudod, miért nyertél? Mert itt vagy. És tudjátok, miért fogtok nyerni? Mert itt vagytok« – jelezte, hogy az ORÖ kormánypárti tagjainak programjai megfelelő finanszírozásra számíthatnak” 

 

– olvasható a kiszivárgott hangfelvétel alapján írt cikkben.

 

Szojka a Jobbikkal és a melegekkel riogatta a megbeszélésen részt vevőket. Szerinte a romaügyet „vagy a Jobbik veszi át, vagy a melegek”, ha nem az „Orbán-kormány megy tovább”. Ezzel együtt a lap szerint a kormánybiztos biztos a Fidesz győzelmében a hangfelvétel tanúsága szerint.

 

Sőt, Sztojka Attila a Népszava szerint arról is beszélt, hogy a „képviselői tiszteletdíjak mellett a foglalkoztatási intézetben van egy »másik szerződésetek, vagy a hozzátartozótoknak«”. Ami „összeférhetetlen, ez hűtlen kezelést jelent”.

 

A teljes cikket érdemes elolvasni.

 

 

(Népszava)

Tovább olvasom