Huszonhét kiskorút is kórházba kellett vinni túlivás miatt szilveszterkor

Volt dolguk a mentőknek szilveszter este. Tizennyolcan a petárdázás és tűzijátékozás miatt kerültek kórházba.
Cservenák Zoltán

2022. január 01. 12:03

Huszonhét kiskorút is kórházba kellett vinni túlivás miatt szilveszterkor

Idén 181 embert kellett részegség, illetve alkoholmérgezés miatt kórházba vinni, közülük 27-en kiskorúak voltak – közölte az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

 

Győrfi Pál elmondta, a mostani szilveszteren 3363 esetet láttak el a mentők, ebből a fővárosi feladatszám 809 volt. Budapesten és az ország nagyvárosaiban idén is az éjfél és a hajnali 4 óra közötti időszak volt különösen nehéz, a mentőegységek folyamatosan dolgoztak.

 

A mentőket országszerte 18 pirotechnikai eszközzel kapcsolatos balesethez riasztották. Emellett balesetek, verekedések, belgyógyászati rosszullétek és egyéb esetek miatt is kérték a mentők segítségét.

 

Az M1 tudósítója a budapesti Honvédkórházból bejelentkezve azt mondta: a Magyar Honvédség Egészségügyi Központba több mint 50 embert vittek be az éjszaka folyamán, közülük nyolcan voltak, akik a túlzott alkoholfogyasztás miatt kerültek be. Újév reggelén egy fiatal férfit azért vittek be, mert ittassága miatt elesett és súlyos, életveszélyes fejsérülést szenvedett.

 

A tudósító azt is elmondta, hogy a legnagyobb detoxikálóba a Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központba több mint 30 embert vittek be. Köztük valaki csak könnyebb mérgezést szenvedett, de volt, aki intenzív ellátásra is szorult.

 

Mellkason szúrta a szomszédját

 

A gyilkosság szombat hajnalban történt Kajdacson, egy férfi a szomszédját szúrta mellkason. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság súlyos testi sértés megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

 

Megfojtotta feleségét

 

A másik férfi a feleségét fojtotta meg, majd öngyilkos akart lenni egy férfi Ököritófülpösön.
 

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint január elsején reggel 7 óra után érkezett bejelentés a gyilkosságról. A mentők a helyszínen megállapították, hogy a fiatal nő életét vesztette, a férjét kórházba vitték.

 

(MTI)

 

(Nyitóképünk illusztráció; fotó: MTI/Dévényi Veronika)