Húszéves testvére ölte meg a mórahalmi fiút, akinek holttestét egy leégett házban találták meg szombaton

Az elkövető beismerő vallomást tett.

2020. január 05. 15:51

Húszéves testvére ölte meg a mórahalmi fiút, akinek holttestét egy leégett házban találták meg szombaton

Testvére gyilkolta meg azt a mórahalmi férfit, akinek holttestét egy leégett családi házban találták meg szombaton – tájékoztatott a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap.

Teljes terjedelmében égett egy körülbelül hetven négyzetméter alapterületű családi ház és a mintegy huszonöt négyzetméteres melléképülete szombaton Mórahalmon, a Cinke dűlőben. A tűzeset oltási munkálatai után a katasztrófavédelem munkatársai egy holttestet találtak a helyszínen. Az elsődleges orvosi vélemény szerint a férfi halálát gyilkosság okozta.

A nyomozók a bejelentéstől számított 12 órán belül azonosították, elfogták, előállították, majd őrizetbe vették a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét. A megalapozott gyanú szerint a húszéves férfi egy vitát követően leszúrta a testvérét, majd rágyújtotta a házat. Kihallgatása során a gyanúsított beismerő vallomást tett, ellene emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A nyomozók kezdeményezték a férfi letartóztatását – tudatta a rendőrség.