Húsz százalék fölött lehet tavasszal az infláció – Szegedi Híradó 2023. március 29-én

Nézze online a Szeged Televízió híradóját!
Garai Szakács László

2023. március 29. 19:00

Húsz százalék fölött lehet
tavasszal az infláció – Szegedi Híradó 2023. március 29-én
  • Megfigyelhetik a pedagógusokat, még a magántelefonjaikat is ellenőrizhetik, ha életbe lép az úgynevezett státusztörvény, ami azt jelenti, hogy júniustól megszűnik a tanárok közalkalmazotti jogviszonya és köznevelési jogviszonyban dolgoznak tovább. Nem csak az elnevezés lesz más, lényeges változások jönnek, ami a szakszervezetek szerint felmondási hullámot is elindíthat. Ezért most petíciót indítottak, ahol egy aláírással jelezhetik a pedagógusok a szándékukat.
  • A tavaszi hónapokban bőven húsz százalékkal fölött alakulhat az infláció. Ezt nyilatkozta a Világgazdaságnak Török Zoltán a Raiffeisen Bank vezető elemzője. Az élelmiszer árstop meghosszabbításáról ugyan április közepén dönt majd a kormány, de az már látszik, hogy amint eltörlik a befagyasztott árakat, ezek nagyon elszabadulhatnak.
  • A lakosság segítségét kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület. Csapdaként ejtik ugyanis rabul a vízóraaknák és pincék az udvarokban szabadon élő békákat. A bajba jutott állatok pedig végleg ott ragadhatnak és lassan eléhezve akár évekig, a halálukig sínylődhetnek.

 

És ez még csak három izgalmas téma a ma esti Szegedi Híradóból!