Húsz percet focizott az MTK az első félidőben, ennyi elég volt a téli szünet előtt: Szeged-Csanád Grosics Akadémia–MTK 1–3

Nem rezsicsökkentett tévés meccsen láthatta mindenki, a püspöki csapat nincs kész az első osztályra, az NB II-ben viszont remek, idegesítő ellenfél. És ez is becsülendő.
Garai Szakács László

2022. december 11. 19:55

Húsz percet focizott az MTK az első
félidőben, ennyi elég volt a téli szünet előtt: Szeged-Csanád
Grosics Akadémia–MTK 1–3

Szeged-Csanád Grosics Akadémia–MTK 1–3 (1–3)

Merkantil Bank Liga NB II. 20. forduló, Szeged, Szent Gellért Fórum. Vezette: Karakó Ferenc, asszisztensek: Horváth Róbert, Szilágyi Norbert.

Szeged-Csanád Grosics Akadémia: Takács – Szilágyi, Szakály (Szatmári, 60.), Gajdos, Farkas, Temesvári, Papp, Kővári, Bíró (Busa, 60.), Tóth, Kundrák (Bitó, 60.). Vezetőedző: Aleksandar Stevanović.

MTK: Somodi – Varju, Kata, Stieber (Palincsár, 70.), Bognár, Zuigéber (Kovács, 65.), Horváth, Szépe, Németh (Zsóri, 71.), Kocsis, Poór. Vezetőedző: Horváth Dávid.

Gól: Gajdos (35.), illetve Horváth (13.), Németh (26.), Szilágyi (33 – öngól).

Sárga lap: Szépe (42.), Kundrák (44.), Zuigéber (48.), Papp (73.), Somodi (88.).

 

Ez már egy tavaszi meccs volt, ahol a tabella negyedikje fogadta a harmadikat, ezután viszont elmegy karácsonyozni mindenki, majd január végén folytatják.

 

Tetszik vagy sem, szomorú volt a találkozó felhangja: ősszel, az első fordulóban ugyanis a budapesti vereség után a püspöki csapatot kísérő csürhe úgy gondolta, megengedheti magának, hogy kimutassa antiszemitizmusát, zsidógyűlöletét. Augusztus eleje így erről és nem a csapat teljesítményéről szólt.

 

Amivel túl sok baj nem volt, sőt, van pár megyeszékhely, amelyik örülne egy ilyen NB II-es csapatnak. Amelyik ebben a hidegben nem működött jól.

 

Az MTK két remek egyéni teljesítménnyel szerzett vezetést:

  • Horváth pillanatok alatt felismerte, hogy nem érdekes, hogy Zuigébert szétrúgják, odalépett a labdához, és balról szépen kilőtt a jobb alsót, 0–1.
  • A huszonhatodik percben jobb oldali fővárosi labdaszerzés után Bognár vezette be a pettyest a tizenhatosra, a mellett futó Némethhez passzolt, aki jobbal, jobbról kissé éles szögből a jobb kapufára passzolt, ahonnan bepattant, 0–2.
  • A kettő között Kundrák labdarúgó fejelt felső lécet, és emiatt annyira sajnáltatta magát, hogy egyáltalán nem érdekelte, tart még a támadás, így Szakály veszélyes lövésénél nem avatkozott közbe.
  • A harmadik MTK-gólt a szegedi Szilágyi szerezte a harmincharmadik percben: egy bal oldali beadást passzolt a saját kapujába, érkezett mögötte Bognár, volt esélye a tribünre lőni a labdát, de nem sikerült neki, 0–3.
  • Ekkor az MTK úgy gondolta, minél kevesebb játékmegszakítással játsszák végig a meccset, hogy minél hamarabb vége legyen. Csakhogy azonnal szépített a püspöki csapat: a harmincötödik percben az első szögletüket Gajdos kapásból passzolta Somodi lábához, nem volt esélye reagálni az MTK hálóőrének, 1–3.

 

A második félidő az MTK haditervei szerint alakult: tartották az előnyt, nem volt veszélyben a győzelem. Vereségével a kék–fekete–zöldek egy kicsit leszakadtak a dobogóért folytatott versenyfutásban. A három kapott gól miatt pedig már csak a harmadik legjobb védelem dolgozik Szegeden. Na, majd jövőre.

 

A következő meccs január 29-én lesz, a Győri ETO jön a Szent Gellért Fórumba.