Húsz helyszínen lesz biztonságosabb a kerékpárosok közlekedése

Folytatódik a kerékpárút-, kerékpáros út-, kerékpársáv-, és kerékpáros nyomhálózat bővítése Szegeden. Húsz belvárosi egyirányú utcát nyitnak meg a másik irányból a kerékpárosok számára. Ezt a változást táblák kihelyezésével és útburkolati jelekkel jelölik.
Vass Imre

2022. március 02. 07:44

Húsz helyszínen lesz biztonságosabb a kerékpárosok közlekedése

Csanádi Zoltán, a Szeged Pólus Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, ezek minden esetben olyan utcák, ahol biztonságosan közlekedhetnek mind a két irányba a kerékpárosok, észreveszik őket az autósok és szabályosan közlekedve el is férnek egymás mellett.

 

Az érintett utcák: Ady tér, Arany János utca (a Stefánia és a Dózsa utca között), Batthyány utca, Bocskai utca, Dáni utca, Deák Ferenc utca, Dóm tér (Rerrich Béla tér felőli oldalon), Egyetem utca, Gogol utca, Gyertyámos utca, Hajnóczy utca, Horváth Mihály utca, Kazinczy utca, Kígyó utca, Kiss Menyhért utca, Lechner tér (az Imre utca folytatásában), Nemestakács utca, Szűcs utca, Takaréktár utca, Zászló utca.

 

 

A munkálatokat csütörtökön – amennyiben az időjárás engedi – a Bocskai, valamint a Horváth Mihály utcában kezdik majd el.

 

Csanádi Zoltán hozzátette, a munkálatok ideje alatt, amelyek általában egy-két napig tartanak majd, ezekben az utcákban korlátozni fogják a parkolást.

 

(Fotó: Szabó Luca)