Hullámvasút a rosszabb fajtából: Telekom Veszprém–Pick Szeged 31–26

Volt 11–3, majd 21–20 is, de mindig csak közel tudtak menni a kékek. Alilović nem tudta kompenzálni Bombać labdaeladásait.
Garai Szakács László

2022. október 22. 18:17

Hullámvasút a rosszabb fajtából:
Telekom Veszprém–Pick Szeged 31–26

Telekom Veszprém–Pick Szeged 31–26 (16–10)

Férfi kézilabda NB I., 6. forduló. Veszprém, Veszprém Aréna, 5034 néző. Vezette: Andorka Miklós, Hucker Róbert.

Telekom Veszprém: Corrales, Cupara – Jahja 3/1, Nenadić 4, Nilsson 4, Ligetvári, Marguč 4/1, Lauge 3, Štrlek 2, Lukács, Elderaa 3, Ilić 1, Pechmalbec 2, Sipos, Elísson, Vailupau 5. Vezetőedző: Momir Ilić.

Pick Szeged: Alilović – Bombać 3, Tønnesen 1, Gaber 1, Bodó, Radivojević, Rosta, Martins 6, Garciandía 1, Blonz 7/5, Mačkovšek 1, Šoštarić 6/2. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

Hétméteresek: 6/5, illetve 9/7.

Kiállítások: 4 perc, illetve 2 perc.

Piros lap: Rosta (8.), Jahja (29.)

 

Teljesen érthető volt, hogy ha valaki 11–3-nál a 19.percben úgy döntött, inkább nézz egy jó filmet az HBO Go-n. És a szünetben sem tűnt még úgy, hogy rosszul döntött. Majd elkezdődött a második félidő, és észrevétlenül elkezdtek közelebb menni a kékek a Veszprémhez. Majd még közelebb. Majd egészen közel voltak, elég sokszor. A közelítés Alilovićnak volt köszönhető az újra és újra eltávolodás Bombaćnak: a második félidőben négyszer is eladta a labdát a 44-es, a 35. percben tizennégy másodperc alatt kétszer is...

 

 

Abban nem tudom, hogy hány kék-drukker bízott, hogy pontot szerezhet, vagy akár győzhet is a Pick Szeged, a legtöbben abban bíztak, vállalhatóra verik csak a csapatukat Veszprémben. Ám mégis, mindegyik drukkerben ott van az klasszikus fenébe!-érzés, amit joggal érezhetnek, mert nem egyszer volt esély az egyenlítésre is a második félidőben. Hogy aztán mi lett volna, felesleges gondolkodni, de az biztos, a csapat letudta a meccset, és látszott az az akarat, amit mostanában csak hunyorogva lehetett rajtuk észrevenni.

 

Jön az Elverum a Bajnokok Ligájában, szerdán 18 óra 45 perckor kezdenek.