Hosszú késedelem után döntött a kormány: egy havi rezsiszámláját állják a Tiszavirágnak, így a sportuszoda kinyithat

117 millió forintot kap Szeged a kormánytól, amit a Tiszavirág Sportuszodára fordíthat. Ezzel még nincs kinn a vízből a Tiszavirág, sőt: az önkormányzat döntött úgy, egy héttel korábban kinyitja a sportuszodát, mint ahogy Orbánék kérik.
Garai Szakács László

2023. január 13. 16:54

Hosszú
késedelem után döntött a kormány: egy havi rezsiszámláját
állják a Tiszavirágnak, így a sportuszoda kinyithat

Kovács Tamás, Szeged gazdasági alpolgármestere azt mondta, Szeged a kormány kérésének megfelelően tavaly elküldte azt az intézkedési tervet a kabinetnek, amiben fel kellett sorolnia a városnak, melyik intézményeit, mikor és meddig zárják be, így spórolva a gázzal és az árammal, amiknek az ára egyébként részben az Orbán-kormány hibás gazdaságpolitikájának is köszönhetően brutálisan megdrágult. Az intézkedési terv beküldése után a kormány nem döntött arról, hogyan támogatja Szegedet. Decemberben, Karácsony előtt Szeged újra érdeklődött arról, kap-e támogatást a rezsiszámlákra, akkor azt felelte a kormány, nincs meg egyelőre a szükséges forrás. Január elején újra érdeklődött az önkormányzat, és most végre célt ért Szeged: az Orbán-kormánytól egészen konkrét összeget 117 millió 856 ezer forintot kap a város arra, hogy a Tiszavirág Sportuszodába visszatérhessenek a szegediek.

 

Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár tájékoztatta Szeged önkormányzatát arról, hogy az első negyedévre adják a fenti összeget. Viszont a pénz igazából csak az uszoda egy havi rezsiszámlájára elég. A kormány azt kérte Szegedtől, január 23-áig nyissa meg az intézményt, ám Szeged már egy héttel korábban, január 17-én kinyitja a Tiszavirágot.

 

Nagy Katalin, a Szegedi Sport és Fürdő Kft. ügyvezető igazgatója azt vállalta Kovács Tamás gazdasági alpolgármesternek, hogy kedden reggel nyolc órakor ki tud nyitni a Tiszavirág Sportuszoda – akkorra tudják úgy felfűteni az épületet, hogy az sportolásra alkalmas legyen.