Hosszú hónapok után letette képviselői esküjét Hadházy Ákos

Kövér László végül csak beleegyezett, hogy az áprilisban, Zuglóban nagy többséggel megválasztott képviselő letegye esküjét.
Vass Imre

2022. október 10. 16:41

Hosszú hónapok után letette képviselői esküjét Hadházy Ákos

A politikus nem hazudtolta meg önmagát, hisz egy „Stop propaganda” feliratú táblát is magával vitt a parlamentbe. Az eskütétel után azonnal el is hagyta az üléstermet.

 

Hadházy Ákos májusban bojkottálta az Országgyűlés alakuló ülését, Kövér László házelnök csak most, közel fél év elteltével adott lehetőséget az eskütételre. 

 

A képviselő az eskü előtt a Facebook oldalán azt mondta: „Az eskü csak formaság. A képviselő mandátumát a választók adják, nem a házelnök vagy a Fidesz-frakció. Én azért vagyok képviselő, mert Zuglóban több mint 30 ezer ember így döntött, nem pedig azért, mert Kövér László végre kegyeskedett megengedni az eskütételt.”

 

Hozzátette: „A fair játékszabályokért nem lehet az Országház aranyozott falai közt küzdeni. Az ott most csak színház, nem valódi törvényhozás. Én a parlamentbe csak a legszükségesebb esetben fogok bejárni, hiszen semmi értelme nincs ott szónokolni. Ígérem és fogadom azt is, hogy csak egyetlen, propaganda ellenes törvényjavaslatot fogok benyújtani, de mindent megteszek azért, hogy az Önök segítségével elfogadtassam azt.”

 

 

Fotó: rtl.hu