Hoppál Péter szerint „amerikai pénzből” tüntetett 80 ezer ember vasárnap Budapesten

A fideszes képviselő azt az információt sajnos nem osztotta meg, hogy kik és mennyi pénzt adtak a tüntetőknek. Hoppál egyébként épp tízszer annyit keres, mint egy 19 éve a pályán lévő pécsi középiskolai tanár.
Kékes Viktória

2022. október 25. 08:00

Hoppál Péter szerint „amerikai pénzből” tüntetett 80 ezer ember vasárnap Budapesten

A pecsma.hu is beszámolt a vasárnapi, több tízezres budapesti tüntetésről. A cikket nem tudta kommentár nélkül hagyni Hoppál Péter „pécsi fideszes országgyűlési képviselő, többszörös államtitkár, tehetséges karnagy, elismert kábelkihúzó szakpolitikus”.

Forrás: Facebook

Hogy milyen amerikai pénzről beszélt, és hogy azt a pénzt ki vagy kik kapják szerinte, az sajnos nem derült ki a kommentből. Az azonban biztos - emlékeztet a pecsma -, hogy Hoppál Péternek bruttó 3,3 millió forint a havi fizetése. Nyáron 52 százalékkal emelte meg 16 államtitkárának illetményét Orbán Viktor, Hoppál ráadásul képviselő is, onnan is kap fizetést, így jön ki a 3 millió feletti összeg. Ezzel szemben a portál által megkérdezett pécsi középiskolai tanár bruttó 380 ezer forintot keres, 19 év munkaviszonnyal, egyetemi végzettséggel, osztályfőnöki és SNI-pótlékkal, ágazati bérpótlékkal. Ez nettó 295 ezret jelent. 

 

Hoppál Péter legutóbb akkor került be a hírekbe, amikor kiderült: a Nemzeti Választási Bizottság elnöke lett a fideszes képviselő félmilliós büntetését jelképessé mérséklő kormánypárti delegált.

 

Vélemények

mutasd mind