Honvédségi repülővel utazott Horvátországból Rómába Orbán és felesége tavaly

Eddig húzták, hogy kiderüljön az igazság, de a Fővárosi Törvényszék kötelezte a Külgazdasági és Külügyminisztériumot, hogy adják ki az adatokat.
Cservenák Zoltán

2022. szeptember 20. 06:33

Honvédségi repülővel utazott Horvátországból Rómába Orbán és felesége tavaly

Tavaly horvátországi nyaralásáról utazott Rómába Orbán Viktor és felesége, Lévai Anikó a katolikus vezetők konferenciájára. Akkor sajtóhír volt, hogy a honvédségi csapatszállítónak vásárolt, de valójában bőrfotelekkel és faberakásokkal díszített belsővel ellátott luxusrepülő éppen ekkor indult el Budapestről Rómába, és az oda-, valamint a visszaúton is megállt Horvátországban. Méghozzá ugyanott.

 

Orbánék utazása egyébként úgy derült ki, hogy a 444.hu olvasója egy római étteremben lefotózta a miniszterelnököt vacsora közben augusztus 27-én.

 

Az RTL híradós anyaga emlékeztet: akkor nem árulták el, hogy

  • Orbánék mivel utaztak Horvátországból Rómába,
  • és ki fizette az útiköltséget valamint a szállást.

 

A K-Monitor perelt az információkért. A bíróság ítéletének eleget téve, a Külügyminisztérium közölte: Orbánék honvédségi géppel utaztak, de az utazás költségét a miniszterelnök tavaly szeptemberben befizette a minisztérium pénztárába.

 

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő az RTL-nek azt monda, egy normális demokráciában, ha a miniszterelnököt nyaralása közben egy állami luxusgép felveszi, elviszi máshová, majd visszaviszi folytatni a nyaralást, az egy hétig sem maradhatna hivatalában.

 

A K-Monitor azt is tudni szeretné, mennyibe került a honvédségi repülő útja Budapestről Horvátországon át Rómába és vissza, de erre a Külügyminisztérium nem volt hajlandó válaszolni, sőt fellebbeznek a bíróság döntése ellen.

 

Címlapon

mutasd mind