Honosított ghánai játékos lőtte a házigazda Katar első vb-gólját: Katar–Szenegál 1–3 (0–1)

Muntari történelmet írt, de Katarról megint kiderült, hogy nem vb-szintű csapat. Ők az első kiesők.
Cservenák Zoltán

2022. november 25. 19:38

Honosított ghánai játékos lőtte a házigazda Katar első vb-gólját: Katar–Szenegál 1–3 (0–1)

Világbajnokság, Katar, 2. forduló, A csoport

Katar–Szenegál 1–3 (0–1)

Doha, al-Tumama Stadion. Vezette: Antonio Mateu Lahoz (spanyol)

Katar: Barsem – I. Mohammad, Pedro Miguel (Vaad, 83.), Huhi, A. Hasszan, H. Ahmed (Szalman, 83) – Budiaf (Hatem, 69.), Madibo, al-Hajdosz (M. Muntari, 74.) – A. Ali, Afif. Szövetségi kapitány: Félix Sánchez

Szenegál: É. Mendy – Sabaly, Koulibaly, Ab. Diallo, Jakobs (P. Cissé, 78.) – I. Gueye, N. Mendy (P. Sarr, 78.) – I. Sarr (I. Ndiaye, 74.), B. Dia, K. Diatta (Ciss, 64.) – Diédhiou (Dieng, 74.). Szövetségi kapitány: Aliou Cissé

Gólszerző: M. Muntari (78.), ill. B. Dia (41.), Diédhiou (48.), Dieng (84.)

 

Várható volt, hogy a Hollandiától az első fordulóban 2–0-ra vereséget szenvedő Szenegál nekiesik majd a gyengécske vb-rendezőnek, így is lett. Sarr már a 4. percben gólt lőhetett volna Katarnak, megcsinálta a cseleket a box-on belül, de néhány méterről az oldalhálóba bombázott, ezért nem jár gól.

 

A 16. percben a katari kapus valószínűleg a rokonok elé jött ki egy szögletnél, mert a labdához semmi köze nem volt, de Diédhiou nem tudott a kapuba fejelni.  

 

A 29. percben a katari kapus, Barsem megint hibázott: röviden öklözött vissza a mezőnybe egy labdát, jött Sabaly, aki a tizenhatosról az üres kapuba lőhetett volna, de a labda mellé ment. Foghatta a fejét a szenegáli játékos.

 

Jött a megérdemelt szenegáli gól a 41. percben. Huhi addig szerencsétlenkedett a kapuja előterében, amíg Diához került a labda, majd azt a szenegáli a kapuba küldte, 0–1.

 

Katar megrendült a góltól, amit a második félidőben sem sikerült kiheverni. A 48. percben Barsem ismét nem tudott felnőni a feladatához, szó szerint, mivel egy szöglet után Diédhiou az ötösről a kapus fölött fejelt a hálóba, 0–2. Ezzel el is dőlt a meccs.

 

A katari sebekre a gyógyírt Muntari szolgáltatta, aki Mohammad labdáját fejelte a védők közül a kapuba, megszerezve Katar történetének első világbajnoki gólját a 77. percben, 1–2.

 

Mondhatnánk, hogy az házigazda visszajött a meccsbe a góllal, de nem jött. A 83 percben a kontrázó Szenegál egy labdaszerzés után megindult, a támadás végén Dieng lőtt gólt, 1–3. Ezután Katar még összehozott két sárga lapot, Alinak volt egy lövése, ami mellé ment, de Katar kikapott és mivel Hollandiának és Ecuadornak 4–4 pontja van, Katarnak viszont 0, a rendező ország válogatottja kiesett a világbajnokságról.