Homonnay-ügy: még lélegzett az író–aktivista, amikor rátaláltak, a telefonos üzeneteit vizsgálják

Azt is kiderítik, hogy kábítószer-túladagolás okozta-e Homonnay Gergely halálát. Az olasz lapok szerint egy óráig tartott, mire kiértek hozzá a mentők.
Cservenák Zoltán

2022. január 03. 13:40

Homonnay-ügy: még lélegzett az író–aktivista, amikor rátaláltak, a telefonos üzeneteit vizsgálják

A HVG a Repubblica.it fizetős cikkére hivatkozva írja, az író-aktivista a Bananon nevű római klubba hajnali 5 órakor érkezett január 1-jén egy férfivel. Homonnay később a klub fürdőjébe ment, ahol délben találtak rá eszméletlen állapotban, de akkor még életben volt, igaz alig lélegzett.

 

Azt is írják, Homonnay Gergely 13 óra 17 perckor hunyt el, többszöri újraélesztési kísérlet után.

 

Megjegyzik, a klub tulajdonosa is rosszul lett még délelőtt a fürdőben, nem kapott levegőt.

 

A Homonnay Gergely holtestét a Tor Vergata klinikára szállították, ahol kivizsgálják, mi okozhatta a magyar író–aktivista halálát.

 

A Repubblica cikkében az is olvasható, hogy Homonnay fürdős szekrényében egyelőre azonosítatlan port és folyadékot találtak, ezért a hatóság vizsgálja, hogy okozhatta-e kábítószer-túladagolás a halálát. Az idegenkezűséget a telefonüzenetei átnézésével próbálják kizárni.

 

 

Homonnay Gergely a Békés megyei Gyulán született, angol–német szakon végzett a Szegedi Tudományegyetemen. Később Pécsen és az ELTE-n tanult jogot. Később újságíró lett, dolgozott bulvárlapoknak, de  Nők Lapja Psziché lapba és a Wmn.hu-ra is írt. Bloggerként lett népszerű, majd könyveket írt ezek közül a legismertebbek a Puszi, Erzsi!, valamint Az elnökasszony címmel jelentek meg. 2018-tól politikai aktivistaként, a melegek jogaiért gyakran felszólalva jelent meg a nyilvánosság előtt, 2021-ben becsületsértési pert vesztett Novák Katalinnal szemben.

 

A Bananon Club videója, ebben látható a fürdő, ahol megtalálhatták Homonnay Gergelyt:

 

 

Tovább olvasom

Címlapon

mutasd mind