Homárt ebédelt Orbán Viktor a pápa ravatalának meglátogatása után

Egy elegáns római étterembe tért be a miniszterelnök és a felesége.
Kékes Viktória

2023. január 04. 07:34

Homárt ebédelt Orbán Viktor a pápa ravatalának meglátogatása után

A Telex szúrta ki a La Repubblica cikkét, ami szerint, miután lerótta tiszteletét XVI. Benedek ravatala előtt, egy elegáns étteremben ebédelt Orbán Viktor és Lévai Anikó. 

 

Az olasz főváros Ostia nevű tengerparti településrészén található La Bussola (magyarul: Az iránytű) kifejezetten tengeri különlegességeiről ismert, nem csoda, hogy a magyar miniszterelnök és felesége ínyencségeket rendelt.

Fotó: La Repubblica

 

Katalán módra elkészített homárt, illetve polipsalátából, articsókás moscardiniből (ez szintén egy polipfaj) és halpástétomból álló menüt evett.

 

Orbán (akit az olasz lap „az európai populizmus szimbólumának” nevez) ezúttal láthatóan nem akarta titokban tartani az étkezést (ezzel a vacsorával ellentétben), hiszen az étterembe olasz carabinierik kísérték, az asztalt pedig a kinti követség munkatársai foglalták le. Sőt, látogatásáról még egy videó is készült:

Az étterem Instagram-oldalára feltöltött néhány fotót is. Ehhez javarészt magyarok kommenteltek, azt gyanítva, hogy az ebédet a magyar adófizetők pénzéből fizették.

Ide kattintva megnézhető a teljes Instagram-bejegyzés