Hol máshol, mint Mészáros Lőrinc közpénzből felújított szállodájában ülésezik a Fidesz frakció

A Balatonalmádiban található Hunguest BÁL Resort lesz a nívós esemény helyszíne.
Kékes Viktória

2022. szeptember 21. 12:56

Hol máshol, mint Mészáros Lőrinc közpénzből felújított szállodájában ülésezik a Fidesz frakció

Szállodaipari forrásokból tudta meg a 444.hu, hogy Mészáros Lőrinc közpénzből felújított szállodája lesz a Fidesz  és a KDNP két napos kihelyezett frakcióülésének helyszíne. Kocsis Máté Facebook-oldalán már augusztus végén jelezte, hogy a kormánypártok kihelyezett frakcióülése szeptember 21–22-én lesz. Az eseményen beszédet mond Orbán Viktor, Varga Judit, Gulyás Gergely és Palkovics László is.

 

A 209 szobás, saját partszakasszal rendelkező szálloda június 1-én teljes körű felújítást követően nyitott ki. A hotel „lenyűgöző balatoni panorámát kínáló szobái” mellett wellness részleggel, körparonámás tetőtéri bárral, valamint egy modern, a „mai étkezési igényeket maradéktalanul kielégítő” étteremmel is rendelkezik.

(fotók: Hunguest Bál Resort)

A Hunguest BÁL Resort fejlesztése részben a Kisfaludy-program támogatásával valósult meg, az összköltség 35 százalékát, 1,4 milliárd forintot tett ki a vissza nem térítendő állami támogatás. 

 

Idén májusban derült ki, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség titokban több száz millió forintot osztottak ki egyedi támogatásként a Kisfaludy Program keretében. Guller Zoltán vezérigazgató akkor azt mondta, szakmai grémium dönt a pályázati pénzek szétosztásáról. A valóságban ilyen testület nem létezett, Guller egy személyben döntött a pénzek elosztásáról. Ellenzéki városokhoz így nem, Fidesz-közeli emberekhez viszont bőven jutott az átláthatatlan egyedi támogatásokra.