Hogyan találkozhatnak a szegediek Karikó Katalinnal és hogyan köszönthetik a világhírű tudóst?

Botka László polgármester a Szeged napi díszünnepségen, május 21-én, pénteken délután 4 órakor adja át ünnepélyesen a városháza előtt a Széchenyi téren Karikó Katalin világhírű kutatóbiológusnak, biokémikusnak a Szeged város díszpolgára címet. A díszünnepségen köszöntik a Pro Urbe díjjal és a Szegedért emlékéremmel kitüntetetteket is.

2021. május 19. 11:40

Hogyan találkozhatnak a szegediek Karikó Katalinnal és hogyan köszönthetik a világhírű tudóst?

A díszünnepséget a hatóságokkal egyeztetve, az érvényben lévő országos korlátozó intézkedések betartásával rendezik meg. A Széchenyi tér Városháza előtti szakaszát kordonokkal zárják le. Ide csak a díszünnepség védettségi igazolvánnyal rendelkező meghívott vendégei – a kitüntetettek és családtagjaik, a közgyűlés tagjai, az egyetem, a rendőrség és más meghatározó közintézmények vezetői – léphetnek be. Itt csak ők foglalhatnak helyet az előre elhelyezett mintegy száz széken.

Ugyanakkor rengetegen kérdezték, érdeklődtek telefonon és e-mailben, hogy hol láthatják, hogyan köszönthetik a világhírű tudóst, Szeged új díszpolgárát, Karikó Katalint, akinek a szabadalma alapján fejlesztették ki a koronavírus-járvány elleni legelső és legmodernebb vakcinát. Az érdeklődők az érvényben lévő országos járványügyi szabályok – maszkhasználat, távolságtartás – betartásával a kordonon kívülről követhetik a díszünnepséget a Széchenyi téren. A Városházánál felállított hatalmas ledfalnak köszönhetően az érdeklődők számára is jól látható lesz a díszünnepség.