Hogyan rajzolnak azok, akik tanítják? Nézzék meg a Vedres galériában!

Ez már a harmincötödik Szegedi Rajzpedagógusok Tárlata, ami öt éve otthonra talált a Vedres második emeleti galériájában. Tizennyolc alkotást nézhetnek meg iskolaidőben a vakációig.
Hogyan rajzolnak azok, akik tanítják?
Nézzék meg a Vedres galériában!
  • Szeged díját Nagy Károly Elszáradt csokrok,
  • a Szegedi Szépművészeti Céh díját Csala Zsuzsanna: Tengerszem tál II.,
  • a Pedagógusok Szakszervezetének díját Berkecz Éva: Angyal tabló

című alkotás kapta abból a tizennyolc kiállított pályamunkából, amit június 16-áig nézhetnek meg a Vedres-technikum második emeleti galériájában.

 

A kiállítást Héjja Jánosnak, a Vedres tanárának a gitárjátéka nyitotta meg, és ő is zárta a megnyitót – ezért is éri meg ilyen eseményekre járni, teljes váratlanul kapunk olyan plusz művészi teljesítményt, amire kezdésből, a meghívó alapján egyáltalán nem lehet számítani.

 

 

A zene után előbb az intézmény igazgatóhelyettese, Tóth Zoltán, majd a szegedi közgyűlés kulturális bizottságának alelnöke, Tóth Károly köszöntötte a megjelenteket.

 

Mindketten megemlítették, hogy Szegeden 1987 óta a pedagógusnaphoz kapcsolódóan a rajzpedagógusok kiállításon mutatják meg, hogyan bánnak a rajzeszközökkel. – A tárlat rangját jól jelzi, hogy az itt bemutatkozottak közül korábban számosan kaptak országos elismerést is egyéni vagy csoportos tárlatok alkalmából – mondta Tóth Károly. Majd zárszóként Picassót idézte:

 

„A művészet lemossa a lélekről a mindennapok porát.”

 

A kiállítás anyagát Szabó Tamás restaurátor, Pap Jánosné, a Pedagógusok Szakszervezetének szegedi elnöke és Nyéki Tamás, az önkormányzat Humán Közszolgáltatási Iroda Művelődési Osztályának a munkatársa válogatta.