Hogyan kell valójában biciklizni Szegeden? Itt a hiánypótló videósorozat következő része!

Ezúttal a Csillag tér és a Szilléri sugárút környéke került a fókuszba, nem véletlenül.

2021. június 08. 20:58

Hogyan kell valójában biciklizni Szegeden? Itt a hiánypótló videósorozat következő része!

Korábban írtunk már arról, hogy a Magyar Kerékpárosklub Szegedi Területi Szervezete videosorozattal igyekszik segíteni a szegedi bringásoknak, valamint minden közlekedőnek abban, hogy minél hatékonyabban, ugyanakkor egyben minél biztonságosabban tudjanak közlekedni Szegeden, ahol az elmúlt időszakban is sok fejlesztés, változás történt a közlekedésben, a lehetőségekben.

A lenti videóval kapcsolatosan a Magyar Kerékpárosklub Szegedi Területi Szervezetétől kapott tájékoztatásban a következőket írják, szó szerint idézzük a levelük lényegi részét: 

„Megjelent a következő oktatóvideónk, ezúttal sem csak kerékpárosoknak. Ebben a részben azt nézzük meg, hogy a Csillag téri körforgalomban, és a Szilléri sgt.-Fecske utca körforgalomban hogyan érdemes és szabályos bringázni.

A Csillag téren fölfestették a burkolati jeleket, és alaposan kitáblázták a forgalmi rendet, új le- és fölvezető szakaszok épültek a Lugas utcán kijelölt kerékpáros nyomokhoz, és a Retek utcáról is egyszerűen átjuthatunk a Szilléri sgt-ra anélkül, hogy a Csillag térre be kéne menni.

Már korábban elkészült, de nemhogy magyar-, hanem még világviszonylatban is különlegességnek számít a Szilléri sgt. - Fecske utca találkozásánál lévő körforgalom, ahol a kerékpárutat a többi közúti ághoz hasonlóan külön ágként bevezetik a körpályához. Így a biciklizők is azonos feltételekkel használhatják a körforgalmat, nem kell járdán, zebrán ügyeskedniük, vagy minden sarkon elsőbbséget adniuk.”

És akkor az újabb oktató-segítő bringás videó: