Hogyan hat a Fintech az online szerencsejátékokra? – SZPONZORÁLT TARTALOM

Szeged.hu

2022. január 11. 19:20

Hogyan hat a Fintech az online
szerencsejátékokra? – SZPONZORÁLT TARTALOM

A FinTech (Financial Technology) a pénzügyi technológia rövidítése, és egy olyan tág kifejezés, amely minden folyamatot, szolgáltatást vagy szoftvert felölel, amelynek célja a pénzügyek és a pénzügyi tranzakciók megkönnyítése mind az üzleti, mind a privát ügyfelek számára. A legtöbbünk számára ez fizetési átjárókat és kriptovalutát, két olyan új innovációt jelent, amelyek átalakították az online fizetések módját. És forradalomra szükség is van, figyelembe véve, hogy az évek során az online tranzakciók exponenciálisan gyakoribbá váltak, azonban a hagyományos pénzügyi menedzsment technikák, mint a betéti kártyák, ATM-ek és bankfiókok, mind offline használatra lettek tervezve. Használhatjuk a betéti és hitelkártyánkat az online vásárlásokhoz, de valóban ezek kínálnák a legjobb módot erre?

 

A FinTech megkönnyíti az online fizetéseket

A FinTech fejlesztések száma, amelyek megváltoztatták a fizetések módját, azt mutatják, hogy az online fizetések nem is olyan egyszerűek. A kártya adatokat túlságosan egyszerű ellopni és klónozni, különösen akkor, ha a felhasználó önkéntesen megadja adatait az interneten. Vannak olyan emberek, akiknek nincs kártyájuk, ami nem csupán annyit jelent, hogy nem férnek hozzá az online tranzakciókhoz – például nem tudnak vásárolni az Amazonon –, hanem hogy egyre több szolgáltatás és például iskola követel meg online fizetéseket. Azon üzletek esetében, melyek kizárólag online működnek pedig természetesen nincs is más opció.

 

Az egyik iparág, amely a többit megelőzve felkarolta a FinTech lehetőségeit, az az online szerencsejáték-ipar, nevezetesen a szerencsejáték szektor. Az online kaszinók percenként több száz pénzügyi tranzakciót dolgoznak fel, mind a játékosok betéteit, mind pedig a számlájukról történő kifizetéseket illetően. Ahhoz, hogy a lehető legtöbb potenciális ügyfelet magához vonzza, az online kaszinónak sokféle fizetési lehetőséget kell kínálnia, hogy senki ne maradjon ki, aki hozzá szeretne férni a szolgáltatásaihoz.

 

A FinTech az online szerencsejáték-ipar számára is előnyös, mivel egyszerűsíti a fizetési folyamatot. A bankon keresztüli kifizetés lelassíthatja a kifizetések feldolgozását, ami azt jelenti, hogy a játékosoknak 3-4 munkanapot kell várniuk, amíg nyereményük a számlájukon landol, amely késedelem problémás lehet a számlákat fizető emberek számára. Az ügyfeleket elriaszthatja az is, hogy várniuk kell a kifizetések feldolgozására, különösen, ha ez késedelmet okoz a számlájuk használatában. Ám a FinTech olyan megoldásaival, mint a PayPal és a Stripe, a ki- és befizetéseket azonnal feldolgozzák a játékos számláján, lehetővé téve, hogy ő csak a játékra koncentráljon.

 

Az online póker játékosok számára ez különösen fontos lehet. Nem csak hogy az egyenleget folyamatosan feltöltve kell tartaniuk annak érdekében, hogy zökkenőmentesen játszhassanak, de ha versenyekre is nevezni szeretnének, akkor gyakran előre kell fizetniük a nevezési díjat. Azok a fizetési módok, amelyek végrehajtása időbe telhet, vagy amelyeket a banknak jóvá kell hagynia, a határidő elmulasztását eredményezhetik.

A kriptovaluta a másik szektor, amely a FinTech segítségével biztonságosabbá teszi a felhasználói tranzakciókat. Mivel a kriptovaluták nincsenek a felhasználók bankszámlájához kötve, így minden kifizetés teljesen anonim módon történik, ami a tranzakciók biztonságát újabb szintre emeli. A kriptovaluták az online fizetés egyre népszerűbb módjává válnak, ezért számtalan kripto-kaszinó teszi ezt lehetővé a kaszinójátékok használata közben. Valójában az online kaszinóipar az első iparág, amely teljes mértékben felkarolta a kriptovalutás fizetés ötletét, melynek köszönhetően más nagyvállalatok, mint a Virgin Galactic vagy az Expedia is ajtót nyitottak ennek a lehetőségnek.

 

A FinTech forradalom mögötti hajtóerő az online fizetések megkönnyítése minden résztvevő számára. Ahelyett, hogy meg kellene találnunk a bankkártyánkat, beírnunk egy hosszú számot és egyéb adatokat, csupán annyit kell tennünk, hogy az online pénztárcák és fizetési átjárók kombinációját használva a folyamatot mindössze néhány gombnyomásnyira faragjuk le. A különböző online pénztárcákra, mint a PayPal, konkrét összegeket tölthetünk fel, amellyel kordában tarthatjuk kiadásainkat, valamint gyorsan és egyszerűen fizethetünk az online kaszinók és fogadási oldalak használatáért. Az online világnak online módszerekre van szüksége a fizetések kezeléséhez – így született meg a FinTech ötlete. Ez egy olyan iparág, amely továbbra is növekszik, mert a gyors és egyszerű online fizetések szükségessége nem fog egyhamar megszűnni, és az online szerencsejáték-ipar úttörő változásából láthatjuk, mit rejteget a jövő a többi szektor számára.

 

(X)