Híres kaszinós filmek

Olyan kaszinó filmek, amiért mindenki meg fogja tudni, hogy miért érdemes kaszinó filmeket nézni. Megmutatunk néhány különösen érdekes és izgalmas alkotást!
Szeged.hu

2022. július 15. 10:44

Híres kaszinós filmek

A legjobb kaszinós filmek

Manapság van néhány különösen népszerű dolog az interneten – ilyenek például a közösségi oldalak, a streaming szolgáltatók és az online kaszinó platformok. Ha pedig nagyon szeretjük utóbbi kettőt, akkor vannak nagyszerű kaszinó filmek, amelyek igazán elrepíthetnek minket a szerencsejátékozás és kaszinózás világába. Számtalan ilyen film született már a múltban, de közülük is vannak olyan híres kaszinófilmek, amelyeket még azoknak is érdemes megnézni, akik annyira nem is szeretik a kaszinók világát.

 

A legtöbb szerencsejátékos film egyébként elég hasonló utat jár be. Gyakran egy nagyon specifikus részére fókuszálnak az online szerencsejátékos platformoknak, és nem is az a cél, hogy világsikeresek legyenek, de közben a rajongók számára örök élményt biztosítanak. Nem sűrűn fordul elő az sem, hogy komoly díjakat nyernek a kaszinó filmek, mégis a mai napig nagyon sokan szeretnek kaszinó filmeket nézni. A következőkben megnézünk néhány olyan filmet, amit érdemes megnézni, főleg, ha közben az legjobb online casino platformok kínálatát is szeretjük böngészni.

 

Vannak régebbi kaszinó filmek is, ilyen például az 1974-es A szerencsejátékos, amely egy egyetemi tanár történetét mutatja be, aki imádja a kaszinókat. Természetesen ez nem egy vígjáték, ugyanis a kaszinózás rövid időn belül kikészíti a James Caan által játszott főhős életét, és

  • egyre durvább események követik egymást,
  • egyre mélyebbre kerül főhősünk,
  • elkezd saját maga ellen is fordulni,

míg végül eljutunk a megrázó végkifejletig. Ez egy klasszikus szerencsejátékos film, amelyet mindenkinek meg kell néznie, aki szeretné biztossá tenni, hogy ne legyen problémája a szerencsejátékokkal. Ne zavarjon minket az sem, hogy készült 2014-ben egy remake ebből a filmből Mark Wahlberg főszereplésével – az az eredeti nyomába sem érhet.

 

A streaming szolgáltatókat kedvelők számára ajánlható a Netflixen elérhető 2019-es Csiszolatlan gyémánt című film, amelyben Adam Sandler pályafutása egyik legjobb alakítását nyújtja Howard Ratner szerepében, aki New York-i ékszerészként merül bele teljesen a nagytétes szerencsejáték világába. Ez egyáltalán nem a megszokott vicces Adam Sandler film, sötét hangulat és megrázó események jellemzik.

 

Vannak filmek, amelyek nem specifikusan szerencsejátékos filmek, de maradandó élményt jelentenek

Az Elit játszma című 2017-es film is igazán nagy durranás, egy olyan alkotás, amiért igazán érdemes kaszinó filmeket nézni. Ez nem tartozik a híres kaszinófilmek közé, de Molly Bloom igaz története olyasvalami, ami nagyszerű szórakozást kínál minden szerencsejátékosnak, pókeresnek. Aaron Sorkin rendezte, aki már elég jól letette korábban a névjegyét például a The West Wing néven is ismert sorozattal. Molly Bloom történetét mutatja be, aki egy földalatti pókerklubot üzemeltetett nagypénzes játékosok számára. Amiért annyira egyedi ez a film, az a tény, hogy itt a főszereplő egy női karakter, ami meglepő a férfiak által dominált szerencsejátékos világban.

 

 

A szereposztás nagyszerű és a film végén úgy fogunk felállni, hogy tényleg elgondolkodunk azon, hogy milyenek lehettek azok a pókerpartik, amelyeket Molly Bloom szervezett még a 2000-es években Los Angelesben. De ha már póker, az 1998-ben készült Pókerarcok című film igazán klasszikus. A babaarcú Matt Damon és a fiatal Edward Norton nagyszerű alakítást nyújt egy olyan történetben, amely egyetemistákról szól, akik a tandíjukat akarják összeszedni éjszakai pókerpartik során.

 

Ez a film még jóval azelőtt készült, hogy az online póker igazán teret nyert a világban, így egyértelműen az élő pókerre fókuszál. A filmben helyet kapnak olyan színészek is, mint John Malkovich és Martin Landau, miközben egyébként nagyon alacsony az egész Pókerarcok költségvetése.

 

Két klasszikus még a végére

Említsük meg még a klasszikus kaszinós filmek listájáról a 21 címet viselő alkotást, amely egy igaz történt arról, hogy hat egyetemi hallgató csúcsra járatta magát a kártyaszámolásban és végül több millió dollárt nyertek különböző las vegasi kaszinókban. A főszereplő Kevin Spacey, aki matematikai tanárként fog össze egy csapat diákot, hogy megtalálják a tökéletes nyerő Blackjack stratégiát. A film rendkívül izgalmas, tele van meglepő fordulatokkal és ha nem tudjuk, hogy miért annyira népszerű mondat az interneten a mai napig a Winner, winner, chicken dinner szófordulat, akkor ez az alkotás kötelező látnivaló.

 

Sultés Szilvia szakértőnk szerint mindenképpen meg kell említeni az Esőember című 1988-as filmet, ami nem egy annyira tipikus kaszinós film, de amikor Las Vegasban jelenik meg a két főszereplő, akiket Tom Cruise és Dustin Hoffman alakított, akkor teljesen elragad minket a kaszinózás varázsa. Minden egyes kaszinós jelenet nagyon realisztikus és lenyűgöző, szóval ha kíváncsiak vagyunk, hogy három évtizeddel ezelőtt milyen volt egy kaszinó, akkor ez a film nekünk való.