Hihetetlen nagyságú kannabiszültetvényét számolták fel Spanyolországban

Európa legnagyobb kannabiszültetvényét derítették fel a hatóságok az északkelet-spanyolországi Navarra tartományban - tájékoztatott közleményben az akciót végrehajtó csendőrség szerdán.
Vass Imre

2022. április 13. 21:55

Hihetetlen nagyságú kannabiszültetvényét számolták fel
Spanyolországban

A beszámoló szerint 11 tanyán összesen 67 hektárnyi területen nevelték a növényeket, amelyeket egy nagy, speciális szellőző berendezésekkel ellátott ipari csarnokban szárítottak ki szállítás előtt.

 

A csendőrség 415 ezer kannabisznövényt semmisített meg, amelyek összértéke mintegy 30 millió euró, a feldolgozás utáni haszon pedig elérhetné a száz millió eurót is.

 

 

A hatóságok három embert őrizetbe vettek, de két másik  ellen is eljárást indítottak. Vallomásukban azt állították, hogy ipari felhasználásra termesztették a növényeket, de a csendőrség szerint Svájcba és Olaszországba vitték volna a kannabiszt, hogy ott, egyéb felhasználása mellett CBD-olajat készítsenek belőle.

 

Spanyolországban a kannabiszolaj értékesítése és használata engedélyezett, azonban előállítása - ahogyan a növények termesztése is - bűncselekménynek számít.A spanyol belügyminisztérium adatai szerint tavaly 2,3 millió kannabisznövényt foglaltak le a hatóságok a dél-európai országban.

 

MTI