Hídivásár: ezért nem szervezi Mocselini Rudolf és Mocselini Balázs

A Szeged365 című fideszes, cukinak látszó troll-lap és a nekik nyilatkozó egykori szervező kedvéért is ismételjük át, miért szervezi idén a Szegedi Városkép és Piac Kft. már a Hídivásárt is.
Garai Szakács László

2023. március 17. 17:45

Hídivásár:
ezért nem szervezi Mocselini Rudolf és Mocselini Balázs

Az Opten adatbázisa szerint

  • Mocselini Rudolf cége az ÖRDÖGSZEKÉR-TEAM Rendezvényszervező Kft. felszámolás alatt van.
  • Az adószámát 2021-ben törölték.
  • A NAV és közjegyzők által indított végrehajtások vannak ellene.

 

Évtizedeken át ők szervezték a Hídivásárt, de ilyen, felszámolás alatt lévő céggel nem tud szerződést kötni az önkormányzat.

 

2019-ben a cég még működött, akkor még ők szervezték a Hídivásárt. Viszont ebben az évben a cégnek 0 forint árbevétele volt, az Ördögszekérben egyetlen fillér bevétel sem jelent meg a Hídivásár megszervezéséből.

 

A koronavírus-járvány után a Hídivásárt már a SixB Design Kereskedelmi és Iparművész Kft. szervezte meg, ennek a cégnek Mocselini Balázs az ügyvezetője. Szintén az Opten adatbázisából tudható, hogy ez cég többször is kényszertörlés alatt volt, azokat végül rendre megúszta.

 

A Szegedi Városkép és Piac Kft. azért, hogy ne maradjon el a Hídivásár kénytelen volt ezzel a céggel leszerződni. Csakhogy az Ördögszekérhez hasonlatosan a SixB Design sem tartotta fontosnak, hogy az egyértelmű, mindenki előtt ismert évek óta változatlan szerződési feltételeket magára nézve kötelezőnek tartsa, és betartsa az azokban foglaltakat: azaz a területhasználati díjat előre kifizesse – ha úgy tetszik, megvegye azokra a napokra azt a bizonyos területet, jelen esetben Szeged Belvárosának legértékesebb részeit. Korábban az Ördögszekér is tudta, ilyenek a játékszabályok, ám a megszűnése előtt valamiért ezek már nem voltak fontosak nekik.

 

A Szeged365 állítólagos városházi forrásainak közlésével ellentétben – akik egyébként körülbelül úgy létezhetnek, mint az Ördögszekér adószáma – nem hírzárlat van az ügyben, hanem nincs ügy, úgy meg pláne nincs ügy, ahogy a fideszes, cukinak látszó troll-lap gondolja.

 

  • Az önkormányzat nem akar együttdolgozni egy megbízhatatlan, a szerződési feltételeket be nem tartó céggel.
  • Ez nem ügy.
  • Hanem Szeged forrásaival felelős gazdálkodás.

 

Egy szegedi önkormányzati rendezvényt egy szegedi önkormányzati cég szervez. Olyan cég, aminek rendezvényszervezés a feladata. Ha ezt nem érti Kisházi Sándor, annak oka van.