Hiánypótló videósorozat indult: hogyan kell valójában biciklizni Szegeden?

A Magyar Kerékpárosklub Szegedi Területi Szervezete megmutatja, nem véletlenül vannak úgy felfestve a kerékpárosoknak szóló jelek, és nem véletlenül vannak úgy kialakítva az átvezetések, ahogy. Tanuljon velük biciklizni! Megéri rájuk hallgatni!

2021. május 24. 13:47

Hiánypótló videósorozat indult: hogyan kell valójában biciklizni Szegeden?

Csüllög Imre, a Magyar Kerékpárosklub Szegedi Területi Szervezetének tagja küldte a lenti videót. Ahogy a levelében írta,

„a közelmúltban befejezett beruházások folytán több szegedi kereszteződésben változott a forgalmi rend, ami főleg a kerékpáros közlekedést érinti. Új kerékpárút-szakaszokat alakítottak ki, kerékpáros nyomokat, fölállóhelyeket festettek, kerékpáros jelzőlámpákat üzemeltek be például a József Attila sugárút és a Retek utca kereszteződésében, a Csillag téren, Temesvári körút és a Székely sor kereszteződésében. Korábban lett kész, de országos viszonylatban is kuriózumnak számít a Szilléri sugárúton épült új körforgalom, ahol a kerékpározók külön ágakon hajthatnak be a körforgalomba.

Azért, hogy a sok újítást a biciklivel közlekedő, vagy ezt tervező szegediek megismerjék, és könnyebben eligazodjanak az új forgalmi rendben, videósorozatban szeretnénk bemutatni néhány új csomópontot. A sorozatban látható lesz, hogy miként lehet szabályosan és kényelmesen bringázni az megváltozott városi helyszíneken, milyen új kanyarodási lehetőségek jöttek létre, mire érdemes figyelni.

Reményeink szerint nem csak a bringásoknak, hanem mindenkinek segíthetünk, és biztonságosabb, kiszámíthatóbb lehet a közlekedés.”

Az biztos, Csüllög Imrééken ez utóbbi nem múlik. Nézzék meg a rövid videót!