Hiába volt idegenben a bravúr, hazai pályán elvérzett a Vidi: MOL Fehérvár FC – 1. FC Köln 0–3 (0–1)

A MOL Fehérvár FC 3-0-s vereséget szenvedett a vendég Köln együttesétől a labdarúgó Konferencia-liga-selejtező negyedik, utolsó fordulós párharcának csütörtöki visszavágóján, így nem jutott be a sorozat csoportkörébe.
Vass Imre

2022. augusztus 25. 21:20

Hiába volt idegenben a bravúr, hazai pályán elvérzett a Vidi: MOL Fehérvár FC – 1. FC Köln 0–3 (0–1)

A meccs két fehérvári lehetőséggel kezdődött, de ezek között a vendégeknek is volt egy veszélyes támadása. A Köln a második helyzetét már gólra váltotta, egy sarokrúgást követően Timo Hübers senkitől sem zavartatva fejelt a hazai kapuba, ezzel a németek összesítésben egyenlítettek. A folytatásban is a vendégek voltak kezdeményezőbbek, a Fehérvárt láthatóan megzavarta, hogy hátrányba került, ritka támadásait csírájában fojtották el a kölniek.

 

A fordulást követően azonnal betalált - összesítésben pedig előnybe került - a Köln, ismét egy szögletet követően, ezúttal Ellyes Szkiri bombázott a kapuba. Felpörgött a Fehérvár, megpróbált támadni és Budu Zivzivadze egy gyors támadás végén igen közel járt a szépítéshez. A georgiai támadónak nem szegte kedvét a kihagyott ziccer, mert percekkel később szépen lőtt kapura, labdáját csak bravúrral tudta szögletre tenyerelni a vendégkapus.

 

A hajrához közeledve a németek magabiztosan őrizték előnyüket, a Fehérvár pedig hiába váltott szerkezetet támadó felfogású cserejátékosok bevetésével, nem találta a kapuhoz vezető utat. A végén még a magából kikelve reklamáló Steffen Baumgart vezetőedző kapott néhány másodperc alatt két sárgát, így ő már csak a lelátóról láthatta, ahogy csapata Kingsley Schindler fejesével kialakítja a 3-0-s végeredményt.

 

 

A Fejér megyei együttes az elmúlt tíz év során harmadszor juthatott volna be európai kupasorozat csoportkörébe, ebben az időszakban korábban mindkétszer az Európa-liga főtábláján szerepelt.

 

A Fehérvár búcsúja azt jelenti, hogy háromból egy magyar csapat sem jutott csoportkörbe a Konferencia-ligában. A Kisvárda az előző körben, a Puskás Akadémia pedig a selejtező második fordulójában esett ki.

 

Konferencia-liga, selejtező, 4. forduló, visszavágó:

MOL Fehérvár FC -1. FC Köln (német) 0-3 (0-1)

Székesfehérvár, 10 411 néző v.: Palabiyik (török)

Gólszerzők: Hübers (10.), Szkiri (46.), Schindler (94.)

Sárga lap: Zivzivadze (65.), Heister (68.), Lednyev (87.), illetve Ljubicic (45+1.), Kilian (59.), Hector (89.)

Fehérvár:

Kovács D. - Nego, Larsen, Stopira, Sabanov (Lednyev, 82.), Hangya (Heister, a szünetben) - Fiola, Rúben Pinto (Bumba, 63.) - Bamgboye (Kodro, 63.), Zivzivadze, Dárdai P.

Köln: Schwäbe - Schmitz (Ehizibue, 65.), Kilian, Hübers, Pedersen (Schindler, 81.) - Martel, Szkiri - Maina (Thielmann, 65.), Ljubicic (Olesen, 55.), Kainz (Hector, 65.) – Dietz

Címlapon

mutasd mind

Vélemények

mutasd mind