Hiába arattak történelmi győzelmet, nem jutottak tovább: Kamerun–Brazília 1–0 (0–0)

Egy újabb meglepetése, ezen a világbajnokságon már a sokadik. Mondjuk ez az eredmény nem osztott, nem szorzott, Brazília biztos továbbjutó volt, Kamerun meg csak akkor, ha Svájc vereséget szenved a szerbek ellen. Azonban nem tették meg ezt a szívességet és így ők jutottak tovább.
Vass Imre

2022. december 02. 22:37

Hiába arattak történelmi győzelmet, nem jutottak tovább: Kamerun–Brazília
1–0 (0–0)

A brazilok elég tartalékosan álltak fel, látszott, nekik ez a találkozó nem jelent sokat. Ettől függetlenül ők kezdeményeztek, folyamatosan náluk volt a labda, de ez csak meddő mezőnyfölény volt. Ezt mutatta az is, hogy az első félórában öt szögletet is rúgtak, igaz ezek közül csak az egyik volt veszélyes, Devis Epassynak nagyot védett.

 

A folytatásban néhány szabadrúgással veszélyeztettek a brazilok, azonban gól nem született.

 

A félidő végén majdnem gólt szerzett Kamerun, Mbeumo fejesét védte nagy vetődéssel védte Ederson. 

 

A második félidő kameruni támadásokkal kezdődött, sokkal veszélyesebbek voltak a zöldmezesek, de ezt nem sikerült gólra váltani. Néhány veszélyes támadást a brazilok is vezettek, de ők sem tudtak betalálni. 

 

A mérkőzés végén aztán jött a csattanó, A 92. percben Jerome Ngom Mbekeli tökéletes beadását követően Vincent Aboubakar fejelt a kapuba (1–0)

 

 

A gólszerző örömében még a mezét is levette, azonban ezért sárgalapot kapott. Mivel ez volt neki a második, így a bíró ki is állította.

 

A brazilok a vereség ellenére megnyerték csoportjukat, a nyolcaddöntőben pedig Dél-Koreával találkoznak majd.

 

Kamerun–Brazília 1–0 (0–0)

Loszaíl, Loszaíli Nemzeti Stadion. V: Elfath (amerikai)

Kamerun: Epassy – Fai, Wooh, Ebosse, Tolo – Anguissa, Kunde (Ntcham, 68.) – Mbeumo (Toko Ekambi, 64.), Choupo-Moting, Ngamaleu (Ngom Mbekeli, 86.) – Aboubakar.

Szövetségi kapitány: Rigobert Song

Brazília: Ederson – Dani Alves, Militao, Bremer, Telles (Marquinhos, 54.) – Fabinho, Fred (Bruno Guimaraes, 55.) – Antony (Raphinha, 79.), Rodrygo (Éverton Ribeiro, 55.), Martinelli – Gabriel Jesus (Pedro, 64.). 

Szövetségi kapitány: Tite

Gólszerző: Aboubakar (90+2.)

Kiállítva: Aboubakar (90+3.)