Hiába akart nyerészkedni a mélykúti gazdákon Szabó Bálint, nem jött össze neki

Az agrártárca és a gazdák között közvetített volna sikerdíjért. A minisztérium gyorsan helyre tette a botrányairól ismertté vált szegedi politikust.
Kékes Viktória

2022. február 14. 10:51

Hiába akart nyerészkedni a mélykúti gazdákon Szabó Bálint, nem jött össze neki

Több száz víziszárnyas-termelő tüntetett február 4-én Mélykúton a két milliárdos állami támogatást kapott Hun Zrt. irodája előtt. A demonstráció hírére az agrárminiszter megszakította amerikai útját, a helyszínre sietett, és azonnal gondoskodott arról, hogy a pénzt a temelők megkapják. (A szokatlanul gyors reakció nem véletlen: a Fidesz számára most kulcsfontosságú a vidéken, az agráriumból élők támogatása.)

 

 

A tüntetés egyik szervezője Szabó Bálint volt, aki már itt felajánlotta segítségét a gazdáknak az elmaradt támogatások igényléséért. No persze nem ingyen: 10 százalékos sikerdíjért cserébe. Válaszul a Baromfi Termék Tanács már kedden kiadott egy közleményt, miszerint automatikusan utalja az Államkincstár az elmaradt támogatásokat, az agrártárca pedig csütörtökön jelezte ugyanezt. A kéretlen közvetítőnek állt Szabó most azt állítja, ő nem akart pénzt kérni a termelőktől, hanem közülük többen „szerettek volna fizetni.” 

 

Ezt a magyarázatot talán még el is lehetne fogadni, ha nem attól a Szabó Bálinttól érkezne, aki időről-időre Szeged rossz hírét kelti a hazugságaival. Így viszont azt tartjuk valószínűbbnek, hogy ezúttal a mélykúti gazdáknak hazudott, csak ismét rajtakapták.