Hiába a mentőorvos hiány: az OMSZ egy bontásra ítélt mentőállomás területén, leselejtezett eszközök között tartott focimeccs miatt mentette fel a Budai Mentőállomás vezetőjét

Dr. Reppa Zsuzsanna, az elismert mentőorvos bűne az volt, hogy az állomás több dolgozójának kérésére focimeccset szervezett az akkor már napok óta átköltöztetett, őrizetlenül álló garázsban.
Kékes Viktória

2022. február 10. 08:43

Hiába a mentőorvos hiány: az OMSZ egy bontásra ítélt mentőállomás területén, leselejtezett eszközök között tartott focimeccs miatt mentette fel a Budai Mentőállomás vezetőjét

A hvg.hu úgy tudja Reppa Zsuzsannát egy november 7-i focimeccs miatt mentették fel, amely során a mentőszolgálat részben bontásra ítélt Csörsz utcai állomásán a mentősök kifújták néhány poroltó tartalmát. Az állomásvezető bűne az volt, hogy erről nem tett jelentést, illetve nem vizsgálta át alaposan a helyszínt. 

 

Az OMSZ összesen 400 ezer forint értékű kárt állapított meg, ez olyan bútorokban és eszközökben keletkeztek, amelyeket már leselejtezésre ítéltek korábban.

 

 

Nem értek egyet a kifújt tűzoltó készüléken kívül bármilyen más kár okozásával, mert előtte a költözésnél ott voltam és tudom, milyen állapotokat és tárgyakat hagytunk ott: összedőlt, penészes bútorokat, szemetet, dobozokat és olyan holmikat, amiket az új helyen már nem tudtunk elraktározni.  - fogalmazott az egyik mentős.

 

 

A hírre Dr. Kunetz Zsombor, egészségügyi szakértő így reagált:

 

 

Zsuzsi egy talpraesett, ügyes, sürgősségi orvos, ezer és egy éve a mentőzik, a szakma a kisujjában. 

A Mentőszolgálat főigazgatójáról, meg annyit tudunk, hogy a rendszere romokban, a vezetése alatt a kiérkezési idők kreatív mérésére van szükség, hogy egyáltalán a múltbeli - akkor sem túl fényes - adatokkal összemérhető legyen. (Most már nem a segélyhívástól számítják a kiérkezési időt, hanem attól amikor végre találnak egy szabad mentőt a feladat elvégzésére. Budapest mentőellátását évek óta vidékről felrendelt mentőegységekkel próbálják megszervezni, nem túl sikeresen. A Pénzügyminisztérium felügyelőt nevezett ki a Mentőszolgálat gazdálkodásának kontrollálására. 

És akkor sorolhatnám, hogy nincs elég mentőorvos.

De minek is a középszerűség, a kisstílűség dagonyázik!