Hétvégére kizöldült a rakpart

A környezet- és hulladékgazdálkodók, valamint a távfűtők is bemutatkoznak a hétvégén a Huszár Mátyás rakparton. A jó idő és a változatos programok szombat este több száz embert csalogattak ki a Tisza partjára.

2020. augusztus 01. 21:03

Fel lehetett mászni egy kukásautóra, meg lehetett álmodni, hogy egy autó által elfoglalt parkolóhelyre milyen állatokat vagy növényeket hoznánk, műanyag vödörben lehetett szemügyre venni több száz szúnyoglárvát, de akinek arra volt kedve, egy kígyót is a nyakába vehetett. Szellemes játékokkal, vetélkedőkkel lehetett kicsi kukákat nyerni, és azt is ki lehetett próbálni, hogy egy utcai szeméttárolóban elfér-e egy kisebb család.

A fentiekből is kitűnik, hogy a négy önkormányzati cég kihasználta a lehetőséget, hogy két napra „megkapták” a rakpartot.

A Szegedi Távfűtő Kft., a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft., a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. és a Szeged Polus munkatársai mindent elkövettek azért, hogy bemutassák munkájuk fontosságát, és hogy népszerűsítsék a környezetvédelmet.

A nyitóképre kattintva megnézheti Szabó Luca képeit a rendezvényről

Az igazi családi programok több száz embert vonzottak a Huszár Mátyás rakpartra, ahol a jó hangulatról négy zenekar is gondoskodott a Szetáv színpadon. Először a FolkRoll adta meg a hangulatot, majd jött az OnCall bulizenekar, amely többek között eljátszotta a Cure-tól a Friday i'm in love című dalt,

és Nenától a 99 Luftballoons című számot.

Nyolc órakor a Huszon7ét lépett színpadra, az estét pedig az a Chimpull nevű zenekar zárta, melyről korábban részletesen irtunk

Vasárnap folytatódik a rakparti zöld buli, ugyanis este 6 órakor kezdődik a Bazi nagy görög parti. Ennek részeként egy autentikus görög zenekar, az Akropolis Compania szórakoztatja a közönséget, de lesz görög táncház is, de ouzo kóstolásal is csalogatják majd a nagyérdeműt.

Este 9-kor kezdik vetíteni a Mamma mia 2- sose hagyjuk abba! című filmet.