Hétvégén változik a forgalmi rend a Budapesti körúton, újabb sávokat aszfaltoz a kivitelező

Összegyűjtöttük a forgalmirend-változásokat. Ezek közül a legfontosabb: továbbra is útszűkület mellett haladhat a forgalom, de ezúttal a külső sávokon.
Dombai Tünde

2022. november 16. 10:12

Hétvégén változik a forgalmi rend a Budapesti körúton, újabb sávokat aszfaltoz a kivitelező

– Jól halad a külső sávok aszfaltozása a Budapesti körúton az Űrhajós utca és a József Attila sugárút között. Az útfelújításnak ez a része időjárástól függően a hétvégére elkészül. A következő lépésben a kivitelező elkezdi felbontani a belső sávokat, ezért azokat lezárják. Változik a forgalmi rend 

 

– mondta helyszíni sajtótájékoztatóján szerda reggel Mészáros Tamás, a körzet önkormányzati képviselője. Ezek a legfontosabb tudnivalók az arra közlekedőknek.

 

 

  • Továbbra is útszűkület mellett haladhat a forgalom, ezúttal a külső sávokon.
  • A Budapesti körútról átmenetileg nem lehet balra fordulni a József Attila sugárútra.
  • A József Attila sugárútról jobbra a Budapesti körútra továbbra sem lehet lekanyarodni az építési forgalom miatt.
  • A Budapesti körútról kis ívben le lehet hajtani jobbra a Hajlat utcába. Kifelé, ugyancsak jobbra kis ívben lehet közlekedni a Csillag tér felé.
  • A Csillag tér irányából be lehet már hajtani a körútról az Űrhajós utcába, így ott visszaáll az eredeti egyirányú közlekedés. Kifelé az Űrhajós utcából átmenetileg csak jobbra lehet kikanyarodni a körútra.
  • A Budapesti körútról jobbra lehet fordulni a 47-es útra. Az útszűkület miatt a buszok egyelőre továbbra is az ideiglenes megállóikban állnak meg a csomópont túloldalán, a Makkosházi körúton.
Mészáros Tamás türelmet és figyelmet kér a közlekedőktől a felújítás idejére is (fotók: Iványi Aurél)

 

Az útfelújítás október 24-én kezdődött és előreláthatólag – időjárástól függően – november vége–december elejéig tart. A felújítást az önkormányzat saját forrásból finanszírozza, ez a Budapesti körút harmadik, egyben utolsó szakaszának felújítása bruttó 71 millió forint értékben. 

 

A kivitelező Colas Zrt. előbb a külső sávokon lemarta a régi burkolatot, ahol szükséges, útalapot cserélt és szegélyeket is javít, végül új aszfaltburkolatot készít. Ugyanezeket a munkálatokat elvégzi a következő hetekben a belső sávokon.

 

 

Így haladt a felújítás eddig

 

2020-ban újították fel uniós és önkormányzati forrásból a Budapesti körút első szakaszát a Csillag tértől a Víztorony térig; burkolatot cseréltek, buszsáv létesült, busz- és trolimegállókat újítottak fel. 2021-ben a második ütemben újították fel a Budapesti körút Víztorony tértől az Űrhajós utcáig tartó szakaszának burkolatát és ahol szükséges volt, a szegélyeket is. Ez bruttó 25 millió forintba került önkormányzati költségvetésből.

 

(Nyitókép: Dombai Tünde)

Címlapon

mutasd mind

Vélemények

mutasd mind