Hétfőn kezdik kiépíteni az ideiglenes ivóvíz-bekötéseket, hamarosan a munkagépek is megjelennek a Bencfahát utcában

Ivóvízvezeték-felújítási munkálatok kezdődnek hamarosan a tápéi Bencfahát és Muskátli utcákban a Pajtás utcától egészen a Kölcsey tér sarkáig. A munkákat több ütemben, szakaszosan végzik. Első lépésként hétfőtől megkezdik az itt található házakhoz az ideiglenes vízbekötések kiépítését.
Rafai Gábor

2022. augusztus 11. 16:15

Hétfőn kezdik kiépíteni az ideiglenes ivóvíz-bekötéseket,
hamarosan a munkagépek is megjelennek a Bencfahát utcában

– Korábban több panasz is érkezett az itt lakóktól az ivóvíz minőségére, egyrészt ez az oka a mostani rekonstrukciónak, másrészt a vízművek is folyamatosan vizsgálja azokat a csöveket, amiket nagyon régen fektettek le, és ha kell, cseréli. Most ez a két dolog találkozott. Ráadásul a beruházásnak köszönhetően az utolsó tápéi földes utca is szilárd burkolatot kap – mondta a helyszínen Szécsényi Rózsa, a városrész önkormányzati képviselője.

 

Mivel az itt élők ivóvízellátását folyamatosan, a munkák idején is biztosítani kell, ezért hétfőtől elsőként az ideiglenes ívóvízvezetékek kiépítésével, bekötésével kezdik el a munkát. A tényleges rekonstrukció csak ez után, valamikor augusztus végén, szeptember elején kezdődhet, ekkor jelennek majd meg az első munkagépek és kezd kiásni a munkagödröket. 

 

 

A régi, rossz állapotban lévő vezetékek cseréjét, közel nyolcszáz méter hosszan végzik el, a bekötő vezetékkel együtt. A munkák miatt félpályás útlezárás, forgalomterelés és parkolási korlátozás is várható a munka üteméhez, előrehaladásához igazodva.

 

– Félpályán bontják fel végig az utakat, közlekedni ugyanis muszáj, hiszen autóbusz is jár erre, ezért szakaszosan fogják biztosítani a házakhoz a bejárást és a parkolást. Az itt lakókat a kivitelező mindenről időben tájékoztatja majd. 

 

 

A vízcsövek cseréje után az aszfaltburkolatot is helyreállítják. Így az itt lakók novembertől jobb minőségű utakon tudnak majd közlekedni, sőt Tápé utolsó földes utcája is szilárd burkolatot kap a beruházás keretében. 

 

Szécsényi Rózsától azt is megtudtuk, az itt élőket időről időre tájékoztatja majd a több mint három és fél ezer tagot számláló Tapéiak Facebook-csoporton keresztül, de személyesen is lehet keresni a kivitelezőket a +36 30 963 66 40-es mobilszámon.