Hetesvédésre is telt Lukától a nagycsapatban: Pick Szeged–HE-DO B. Braun Gyöngyös 34–24

A legjobb négy között a kékek, jöhet szombaton a K&H férfi kézilabda ligában a Fejér-B.Á.L. Veszprém.
Garai Szakács László

2022. március 23. 19:45

Hetesvédésre is telt Lukától a
nagycsapatban: Pick Szeged–HE-DO B. Braun Gyöngyös 34–24

Pick Szeged–HE-DO B. Braun Gyöngyös 34–24 (15–11)

TIPPMIX Magyar Kupa, negyeddöntő. Szeged, Pick Aréna, dr. Bérczi Mihály sportcsarnok, 1300 néző. Vezette: Nagy Ferenc, Túróczy József.

Pick Szeged: Mikler, L. Krivokapić – Šoštarić 1, Henigman, Gaber 2, Mačkovšek 1, Frimmel 1, Bombač 3, Tønnesen 5, Rosta M. 4, Blonz 2, Bodó 4, Garciandía 8, Martins 2, Radivojević 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

HE-DO B. Braun Gyöngyös: Tomics, Nagy B. – Vasics, Markez 5/2, Duris 1, Hegedüs M. 1, Hamidovic 1, Varsandán M. 4/3, Gerdán, Ubornyák 1, Gábori, Jaros 1, Gráf 2, Rosta B. 3, Mátyás 2/1, Nkousa 3. Vezetőedző: Sándor Ákos.

Hétméteres: 1/0, illetve 7/6.

Kiállítás: 0, illetve 2 perc.

 

A kékek megint megmutatták, többek egyszerű kézilabdacsapatnál: az ukrán U19-es férfi vízilabda-válogatott volt a Pick Szeged vendége, vastapssal köszöntötték őket a dr. Bérczi Mihály sportcsarnokban.

 

A meccs igazából arról szólt, hogyan lehet minél energiatakarékosabban bejutni a legjobb négy közé. Az első szegedi kupagól Tønnesené volt. A félidőben négy gól volt a hazaiak előnye, ez a második félidőben egyre jobban hízott, köszönhetően annak, hogy 5–0-val kezdte a Pick Szeged a második játékrészt. A 41. percben JCP becserélte Luka Krivokapićot, aki hetest is fogott a felnőtt csapatban. Volt még egy védése az 59. percben, jó volt látni a pályán.

 

Az edzők így nyilatkoztak

Juan Carlos Pastor: – Mindig jó egy olyan csapat ellen játszani, amely annyira jól és komolyan kézilabdázik, mint a Gyöngyös. A legfontosabb, hogy bejutottunk a négyes döntőbe, de annak is örültem, hogy minden játékosomnak sok lehetőséget tudtam adni. A válogatott hét miatt akadt olyan, aki tíz napja nem lépett pályára. Dolgozunk tovább, mert most már jönnek azok a mérkőzések, amelyeken nem hibázhatunk.

 

Kiss Dániel: – Gratulálok a Pick Szegednek a győzelemhez és a továbbjutáshoz. Mindkét félidőben láttam pozitívumokat annak ellenére, hogy a végére kinyílt az olló a két csapat között. A szünet után egy 5–0-s hazai sorozat miatt kellett időt kérnünk. Örülök, hogy a második félidőben az ifjúsági korú játékosainkkal is szép játékképet mutattunk, emiatt az eredménnyel nem szabad foglalkoznunk.

 

Nyitóképünket a csapat holnapjáról vettük át.