Heteken belül üzemanyaghiány alakulhat ki Magyarországon a Független Benzinkutasok Szövetsége szerint

Az elnökük szerint el kellene törölni az árstopot.
Kovács M. Norbert

2022. augusztus 02. 11:40

Heteken belül üzemanyaghiány alakulhat ki Magyarországon a Független Benzinkutasok Szövetsége szerint

Van olyan benzinkút, ahol nincs dízel, de van olyan is, ahol már semmit sem lehet kapni, így heteken belül nagy problémák lehetnek a gázolajellátással Magyarországon – ezt mondta Egri Gábor, a Független Benzinkutak Szövetségének elnöke az RTL Klub híradójának. Egri szerint a teljes benzinárstopot el kellene törölni, és a rászoruló autósokat kellene szociális alapon támogatni, a kormány viszont októberig nem tervezi feloldani az árstopot.

 

Vasárnapi blogbejegyzésében Zsiday Viktor közgazdász is bírálta a kormány intézkedését, szerinte értelmetlen az új üzemanyagár-szabályozás, mert attól még továbbra is elállhat üzemanyaghiány, az intézkedés növeli az inflációt, hiszen valójában egy közvetett adóemelés, amit a vállalkozások fizetnek, és csak a kormánynak nőnek a bevételei általa. Zsiday Egri Gáborhoz hasonlóan szintén azt javasolta, hogy azonnal el kellene törölni az árstopot, és szociális alapon kellene segíteni a valóban rászorulókat.

 

A szombati, rendkívüli Kormányinfón Gulyás Gergely miniszter arról beszélt, hogy az azonnali hatállyal bevezetett új rendelkezéssel spórolni lehet az üzemanyagon, és hogy ezen kívül nem várhatóak újabb korlátozások.