Hét a spanyol igazság: Spanyolország–Costa Rica 7–0 (3–0)

Ezen a mérkőzésen nem történt meglepetés, hacsak nem a gólok számát nézzük. A spanyolok nem nagyon bíztak semmit a véletlenre, már az első félidőben eldöntötték a találkozót, a második csak formalitás volt.
Vass Imre

2022. november 23. 20:15

Hét a spanyol igazság: Spanyolország–Costa Rica 7–0 (3–0)

Már az elejétől látszott, hogy a spanyolok nem akarnak az argentinok és a németek sorsára jutni és már az elején döntésre akarták vinni a mérkőzést. Ez a labdabirtokláson is játszott, hisz az első játékrészben 85 százalékban náluk volt a labda.

 

Az első gól a 14. percben esett Olmo nyolc méterről emelt a kapuba, a kétségbeesetten kimozduló Navas felett. Ez a találat volt a spanyol válogatott 100. VB gólja. (1-0)

 

Nyolc percet kellett várni az újabb spanyol gólra, Jordi Alba beadását Asensión lőtte a bal sarokba. (2-0)

 

Pár perc múlva újabb gólnak örülhettek a spanyolok, Óscar Duarte Albát felrúgták a 16-oson belül, a megítélt büntetőt Torres lőtte és nem is hibázott (3-0).

 

A második félidőben semmit nem változott, óriási volt a spanyol mezőfölény, a costa ricai játékosok csak nyomozták a labdát. 

Az 54. percben kisebb szerencsével szerezte meg az újabb gólját a spanyol válogatott, a costa ricai védelem csak nézte a játékot, a labda végül Torres elé került, akik a rosszul kimozduló Nacas felett emelt a kapu közepébe (4-0)

 

Egy kis idő múlva Gavi öt gólra növelte az előnyt, ő lett minden idők harmadik legfiatalabb vb-gólszerzője.

 

A végjátékban aztán Carlos Soler és Morata is betalált, ezzel alakult ki 7–0-s végeredmény.

 

 

Spanyolország–Costa Rica 7–0 (3–0)

Katar, a-Tumama Stadion. V: Abdulla

Spanyolország: Unai Simón – Azpilicueta, Laporte, Rodri, Alba (A. Baldé, 64.) – Gavi, Busquets (Koke, 64.), Pedri (Soler, 57.) – Ferrán Torres (Morata, 57.), Asensio (Nico Williams, 69.), Olmo.

Szövetségi kapitány: Luis Enrique

Costa Rica: K. Navas – Carlos Martínez (Waston, a szünetben), Fuller, Ó. Duarte, Calvo, Oviedo (Matarrita, 82.) – J. Campbell, Borges (Aguilera, 72.), Tejeda, Bennette (B. Ruiz, 61.) – Contreras (Zamora, 61.).

Szövetségi kapitány: Luis Fernando Suárez (kolumbiai)

Gólszerző:  Olmo (11.), Asensio (21.), Ferrán Torres (31., 54. – az elsőt 11-esből), Gavi (74.), Soler (90.), Morata (90+2.)