Helyreigazítást követelek Mihálffy Bélától – Nemes István olvasói levele

Ha Mihálffy Béla hazugságokat akar számon kérni, magával és a kormánnyal kellene kezdenie.
Szeged.hu

2022. július 22. 10:22

Helyreigazítást követelek Mihálffy
Bélától – Nemes István olvasói levele

Amikor olvastam a szeged.hu oldalán, hogy a fideszes parlamenti képviselőnk helyreigazítást kér az olvasói levelem miatt, az első gondolatom az volt, hogy akkor biztosan telibe talált az írásom. A második az volt, hogy ennél gyávább és képmutatóbb kérést rég nem hallottam. Hiszen mégis hogyan merészeli egy megválasztott politikus helyreigazítani egy állampolgár véleményét?

 

Azt a véleményt, hogy az energiaválság megoldása a kormány feladata. Nem az amúgy is sanyargatott lakosságot kellene arra kényszeríteni, hogy idézem „vizsgálja felül az életmódját és szokásait”, hanem normálisan kellene vezetni az országot. Erre kaptak felhatalmazást, ezért van a milliós fizetésük, tessék végre megdolgozni érte! Ahelyett, hogy olyan idióta, fogalmatlan tanácsokat osztogatnak, mint hogy ne csak otthon tekerjem le a fűtést, de idézem, „figyeljünk oda a közösségünkre is”. Bármilyen felháborító is ez Mihálffy Bélának, én nem fogom se a rokonaimnak, se a barátaimnak, se a szomszédomnak számon tartani a gáz és áramfogyasztását. Ezt a véleményt pedig nem tervezem megváltoztatni és nem fogok érte elnézést kérni.

 

Helyreigazítani ugyanis nem az őszinte véleményt szokás, hanem a hazugságokat. Azokat pedig nem olvasói levelekben kell keresni, hanem Mihálffy Béla és a Fidesz kampányában. Úgyhogy akkor ezennel helyreigazítást követelek tőlük minden hazugságért, amit a választások előtt terjesztettek. Küldöm is a szöveget:

 

„Én Mihálffy Béla, a Fidesz–KDNP pártszövetség nevében is elnézést kérek az elmúlt hónapok hazugságai miatt. A 2022-es választási kampányban valótlanul állítottuk,

  • hogy Magyarország előre megy, és nem hátra, pedig valójában tönkretettük a gazdaságot,
  • hogy megvédjük a rezsicsökkentést, pedig az eltörlésére készültünk,
  • hogy megvédjük a családokat, pedig adóemeléseket és megszorításokat készítettünk elő.”

 

Felszólítom a képviselő urat, hogy a fenti helyreigazítást tegye közzé az általa kezelt közösségi média oldalakon, a kormányt kiszolgáló sajtótermékekben, hirdesse ki óriásplakátokon és terjessze szórólapokon ugyanolyan számban és ugyanannyi ideig, mint ahogyan a kampány alatt a hazug üzeneteit megjelenítette!

 

Hát ez volna a korrekt módja a helyreigazításnak, csak ehhez ugye kellene egy kis becsület meg bátorság, aminek a képviselő úrból és társaiból nyilvánvalóan hiányzik.

 

Nemes István