Helló fiúk, helló lányok: mikuláscsomagot hoztak a Köjkök!

Két szegedi és egy hódmezővásárhelyi gyermekotthonba vittek mikuláscsomagot a Szegedi Nemzeti Színház művészei köszönhetően a Köjkök a Gyemekotthonban Egyesületnek. Nem, nincs elírás.
Bod Péter

2021. december 06. 12:56

Helló fiúk, helló lányok:
mikuláscsomagot hoztak a Köjkök!

Második éve örvendezteti meg mikuláskor a szegedi és a váráshelyi gyermekotthonok lakóit a Szegedi Nemzeti Színház művészeinek segítségével a Köjkök a Gyermekotthonban Egyesülete egy-egy mikuláscsomaggal – mondta Tóth Ádám, a frissen egyesületté alakuló civil kezdeményezés képviselője.

 

Idén, köszönhetően a támogatóknak – főként a Szegedért Alapítványnak és a Pick Szeged kézilabdacsapatának – összesen 161 mikuláscsomagot vittek ki vasárnap délelőtt személyesen a színészek két szegedi és egy hódmezővásárhelyi gyermekotthonba.

 

 

Támogatóként segíti a civil kezdeményezés munkáját a Szegedi Kortárs Balett és a Szegedi Nemzeti Színház is. Az adománygyűjtésbe mellettük bekapcsolódnak a színház- és a kézilabdamérkőzések látogatói is.

 

Tóth Ádám az akció kapcsán elmondta, hogy az nem kizárólag Szegedre korlátozódott, mert Budapesten 502, míg Karcagon 53 csomagot kézbesített az egyesület. Szeged annyiban különbözött más helyszínektől, hogy itt a gyerekeknek a színház művészei személyesen vitték el az ajándékokat.

 

A többesszám azért is indokolt, mert a mikuláscsomag mellett plüssjátékokat, ugrálóköteleket és társasjátékokat is vittek a három otthonba. A színház operaénekese, örökös tagja, Vajda Júlia több doboznyi hókiflit sütött, ebből is jutott a gyerekeknek.

A Bajnokok Ligájában szereplő szegedi kézilabdacsapat játékosai egy dedikált mezt adományoztak az egyesületnek. – Ezt hamarosan árverésre bocsátjuk, a befolyó összegből laptopokat szeretnénk venni a gyermekotthonoknak – mondta el Tóth Ádám.

 

A Köjkök a Gyemekotthonban Egyesület karácsonyra és húsvétra is ajándékokkal készül, így a mostani mikuláscsomag-akció csak része a tevékenységüknek. A szegedi és a vásárhelyi gyermekotthonok lakóit rendszeresen vendégül látják Szegeden színházi előadásokon és a Pick Szeged mérkőzésein.

 

A mostani szegedi mikuláscsomag-akció szervezője Tóth Ádám mellett Mádi Viki, a Köjkök a Gyemekotthonban Egyesület szegedi szervezetének önkéntese volt.

 

És miért Köjkök?

Közösségi játék készítők.