Havi négymillió forintot keres Lázár János helyettese

Csepreghy Nándor a Kék Bolygó Alapíványnál és államtitkárként is nettó kétmillió forintot keres.
Kékes Viktória

2022. szeptember 15. 09:20

Havi négymillió forintot keres Lázár János helyettese

Csepreghy Nándornak sem okoz majd problémát kifizetni a megemelkedett rezsiszámlákat a télen. A 24.hu írta meg, hogy Lázár János helyettese összesen négymillió forintot vihet haza havonta.

 

Csepreghy egyfelől az Áder János vezette Kék Bolygó Alapítvány kuratóriumi tagjaként havi bruttó hárommillió forint körüli összegért viszi az operatív ügyeket. Ez havi nettó kétmillió forintnak felel meg. Kiemelkedő díjazását azzal magyarázza, hogy

 

„Korábban én voltam az alapítvány igazgatója, most kuratóriumi tagként viszem az operatív ügyeket: én gyakorlom az ott dolgozó munkatársak feletti munkáltatói jogokat, több mint tízmilliárd forintnyi vagyonért felelek. Államtitkári kinevezésem óta összeférhetetlenségi okokból nem lehetek igazgató, de kuratóriumi tag igen, és delegálás révén lényegében továbbra is ellátom az igazgatói feladatokat”.

 

(Ez egyébként lényegében azt jelenti, hogy megkerülik a törvényt.)

 

Azt nem tudni mennyi ideje marad a kuratóriumi tagság (értsd igazgatói feladatok ellátása) mellett az államtitkári teendőire, mindenesetre Lázár János helyetteseként neki is jár a havi nettó 1 millió 975 ezer forintos fizetés. Így havonta összesen 4 millió forintot vihet haza. 

 

Csepreghy tavaly igazgatóként összesen 25,3 millió forintot juttatást kapott az alapítvány éves beszámolója szerint, ami bruttó 2,1 millió forintos fizetésnek felel meg, vagyis most kuratóriumi tagként ennél is többet kap.