Havi egymilliárdért ad tanácsot Palkovics Lászlónak a kiváló orosz kapcsolatokkal rendelkező német üzletember

A Technológiai és Ipari Minisztérium még nem válaszolt a hvg.hu-nak arra a kérdésre, hogy milyen tanácsok érnek havi egymilliárd forintot.
Kékes Viktória

2022. július 26. 12:15

Havi egymilliárdért ad tanácsot Palkovics Lászlónak a kiváló orosz kapcsolatokkal rendelkező német üzletember

8,2 milliárd forintos keretszerződést kötött tavaly az Innovációs és Technológiai Minisztérium a jó orosz kapcsolatai miatt Mr. Oroszországként ismert Klaus Mangold üzletember tanácsadó cégével - szúrta ki a momentumos Tompos Márton.

 

A Mr. Oroszországgal kötött 8,2 milliárdos tanácsadói szerződés az időszak 152 munkanapjával és 8 órás munkanappal számolva 6 746 875 forintos óradíjat / 53 975 000 forintos napidíjat takar.

 

Mr. Oroszország tanácsait 2013 óta veszi igénybe a Fidesz: ekkor készítette elő azt a titkos találkozót Mangold, amelyen Orbán Viktor miniszterelnök és Szergej Kirijenko, az orosz Roszatom vezetője lényegében megállapodott arról, hogy az oroszok fogják építeni Paks II.-t. De a német üzletembernek abban is komoly szerepe volt, hogy az EU elfogadja Paks2 megépítésének tervét. 2016-ban pedig Mangold magángépén érkezett Magyarországra Günther Oettinger akkori energetikáért felelős uniós biztos, hogy Paks ügyében tárgyaljon a kormánnyal.

 

A hvg most megkereste a Technológiai és Ipari Minisztériumot, arra voltak kíváncsiak, hogy mégis milyen tanácsok érnek 54 millió forintot naponta?

 

Választ egyelőre nem kaptak.