Havasi Bertalan hírlapi kacsának minősítette Orbán Viktor pénteki szegedi látogatását. Kár volt

Vagy a miniszterelnök sajtófőnökének nincs fogalma arról, hogy mit csinál a főnöke, vagy a rendőrségnél „kapkodták el” a határvadász-avató meghívójának megfogalmazását, vagy hirtelen roppant fontos dolga lett Orbán Viktornak, vagy az agytröszt azt javasolta neki, nem biztos, hogy jó ötlet Szegedre menni, azaz megijedt a Fidesz. Bármelyik is történik óriási blamázs. De nagyon úgy tűnik, Orbán Viktor és a Fidesz fél Szegedtől.
Garai Szakács László

2022. szeptember 06. 11:58

Havasi Bertalan hírlapi kacsának minősítette Orbán
Viktor pénteki szegedi látogatását. Kár volt

Megírtuk tegnap, hogy Orbán Viktor hosszú idő után Szegedre látogat és emiatt már csütörtökön is, de pénteken pláne, képtelenség lesz közlekedni nemcsak a belvárosban, de egész Szegeden a lezárások és terelések miatt. A pénteki eseményre reagált aztán Mihálik Edvin tanácsnok is, aki szerint indokolatlan és példátlan ilyen mértékű lezárás.

 

Majd reagált a cikkre Havasi Bertalan, Orbán Viktor sajtófőnöke is. Igaz, nem azt, amit eredetileg kérdeztem.

 

Hanem ezt:

 

„Tisztelt Szerkesztő Úr!

 

A miniszterelnök nem látogat Szegedre, ez hírlapi kacsa.

 

Üdvözlettel:

Havasi Bertalan,

a miniszterelnök sajtófőnöke”

 

 

Egyértelmű, Havasi Bertalan hibázott, egy tagmondattal többet írt a kelleténél.

 

Van olyan, hogy változik egy miniszterelnöki program, de hírlapi kacsának minősíteni azt, hogy Orbán Viktor Szegedre látogat, hiba volt.

 

Ugyanis Balogh János országos rendőrfőkapitány és Tarcsa Csaba a Készenléti Rendőrség parancsnoka aláírásával kapott írásos meghívót Botka László polgármester a határvadászok eskütételére, ahol

 

ünnepi beszédet mond Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke.

 

Íme.

 

(forrás: Szeged polgármesteri hivatala)

 

Ez alapján hírlapi kacsának minősíteni tegnapi cikkünket...

 

Nagyon úgy tűnik, elgondolkodtak a miniszterelnök környékén, érdemes-e Szegedre, az egyetlen komolyan vehető ellenzéki nagyvárosba ellátogatni azok után,

  • hogy be kellett jelenteni a rezsicsökkentés csökkentését,
  • hogy az infláció megállíthatatlanul száguld,
  • naponta drágulnak az élelmiszerek,
  • hogy lassan mindenki Putyin csatlósaként tekint hazánkra.

 

A mindig pontos, precíz reagálásba hiba csúszott, Havasi Bertalan ritkán hibázik ekkorát, talán még soha nem látszott ennyire egyértelműen, valami nagyon nincs rendben kormányzati szinten.

 

Tegnap még csak találgattuk, hogy tényleg szükség van-e ekkora, ilyen fokú biztonsági intézkedésekre, vagy csak azért csinálják ezt az egészet, hogy még véletlenül se legyen lehetősége senkinek arra, hogy megzavarja a határvadász-avatón Orbán Viktor beszédét. Ez mostanra eldőlt.

 

A Fidesz fél Szegedtől. Orbán Viktor fél Szegedtől.

 

És ezek után most már az is kérdés, hogy ha nem látogat Szegedre a miniszterelnök, akkor továbbra is szükség van-e ekkora biztonsági intézkedésekre a határvadászok avatóján.

 

Havasi úr?