Hatvanhat minióra közül válogathatnak az érdeklődők a szegedi bölcsészkar januári nyílt napján

A nagy érdeklődést kiváltó decemberi után ismét nyílt napot tart az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara. A BTK főépületében, január 28-án, szombaton, tájékoztatóval, szakos kiállítással, épülettúrával és miniórákkal várják az érdeklődőket.
Vass Imre

2023. január 24. 09:14

Hatvanhat minióra közül válogathatnak az érdeklődők a
szegedi bölcsészkar januári nyílt napján

Az előző évben, decemberben, közel négyszázan voltak kíváncsiak a szegedi bölcsészkaron folyó oktatásra, az ottani kínálatra. A mostani program is hasonló lesz az akkori nyílt napéhoz: január 28-án fél 12-től központi tájékoztató lesz a kar Auditorium Maximum termében, déltől pedig húszperces miniórák követik majd egymást, egészen kettő óráig. 

 

Ezután nyereményjáték és épületbejárás is lesz, az egyes szakok képviselői pedig a program teljes ideje alatt megtalálhatók lesznek az épület különböző területein elhelyezett standoknál. Itt a diákok és szüleik első kézből kaphatnak információkat a jelenlegi hallgatóktól és az oktatóktól is. Külön standja lesz a Hallgatói Önkormányzatnak és a Tanulmányi Osztálynak is: míg az előbbinél az egyetemi életről, ösztöndíjakról és kollégiumokról lehet majd kérdezni, addig az utóbbinál a kar munkatársai sajátos módon segítenek majd a felvételizőknek az új felvételi eljárás alapján történő pontszámításban. 

 

Az SZTE BTK idén az SZTE legjobb karaként végzett a HVG Diploma Rangsorában, az oktatói kiválóság alapján pedig ebben az évben is az ország legjobb bölcsészkara lett. A BTK az első, december 12-i nyílt napján állt elő először a miniórák ötletével – a cél az volt, hogy a középiskolások és szüleik a száraz információk mellett valamilyen „tartalommal” is gazdagodjanak a nap végére úgy, hogy mindeközben a kar színes kínálatát és az oktatás minőségét is megismerik. A tavalyi nyílt napon ez nagy sikernek örvendett, így a miniórák januárban is folytatódnak, iránymutatást adva ezzel a felvételi előtt állóknak.

 

A nyílt nap más programjaira nem, de a miniórákra regisztrálni kell – ezt január 26-a, 12:00-ig tehetik meg az érdeklődők online.

 

A nyílt nap teljes programja, a miniórák és a regisztrációs felület is elérhető a BTK honlapján.