Hatmillió forintos jutalmat kaphat Fót fideszes polgármestere

Vass György 2021-ben már kapott jutalmat, szintén hatmilliót. A városvezető arra számít, a képviselő-testület ezúttal is igennel szavaz majd. Szerinte elvárható, hogy valamit ő is kapjon, ha már elégedettek a munkájával.
Kékes Viktória

2022. november 15. 10:31

Hatmillió forintos jutalmat kaphat Fót fideszes polgármestere

Hathavi illetményét kapja meg várhatóan jutalomként Fót fideszes polgármestere – értesült a Népszava. Vass György szerint a csaknem hatmillió forint azért jár neki, mert nyereségesen vezeti az önkormányzatot. A városvezető arról is beszélt, hogy az önkormányzat és intézményeinek alkalmazottai idén két havi jutalmat kaptak.A

 

„Ha együtt sírunk, együtt nevetünk, akkor talán elvárható, hogy valamit adjon a képviselő-testület a polgármesternek is, ha elégedett a munkájával” – fogalmazott.

 

Vargha Nóra független önkormányzati képviselő, aki a pénzügyi bizottság egyetlen nem fideszes tagjaként nem szavazta meg a jutalmat a Népszavának azt mondta:

 

a kormánypárti képviselők is megosztottak a kérdésben, noha „kötelező körként” igennel szavaztak az indítványra.

 

A Népszava arra emlékeztet: Vass 2021 júniusában is kapott jutalmat, szintén hatmillió forintot. A polgármester szerint most is „kicsi az esélye”, hogy a képviselő-testület nemmel szavazna. Arra a kérdésre, hogy jelenlegi gazdasági helyzetben, a spórolások közepette, politikailag jó döntés-e felvenni a jutalmat, Vass visszakérdezett: 

 

„Milyen gazdasági helyzetről tetszik beszélni?”

 

Szerinte a takarékossági intézkedéseknek semmi közük a gazdasági helyzethez, a város ettől függetlenül „normálisan takarékoskodik”.

 

A hatmilliós jutalomról csütörtökön szavaznak a képviselők.